استویا ، گیاهی شیرین جایگزین قند تصفیه شده
در ایران معمول است ، هنگام نوشیدن چای یا نوشیدنی های گرم ، آن را به همراه قند مصرف می کنند . اما همه ما به مضرات استفاده از قند آشنایی داریم . استویا نام گیاهی است که می تواند جایگزین مناسبی برای شرین های پر کالری باشد .
این گیاه علفی دارای ارتفاعی برابر با ۱٫۵ متر می باشد . استویا بومی آمریکای لاتین و در پاراگوئه می باشد . این گیاه نوعی شیرینی خاص در خود دارد که اصلا برای بدن مضر نیست بلکه مفید نیز هست . استویا در واقع نوعی شیرین کننده طبیعی می باشد که امروزه از آن در بسیاری از کشور ها استفاده می شود .
کاشت استویا در شهر های شمالی ایران چون رشت ، مازندران و … شروع شده و در سراسر ایران می توان این گیاه را پیدا کرد . تولید کنندگان قصد دارند به جای قند های تصفیه شده از این قند طبیعی در ساخت انواع نوشابه و … استفاده کنند . همچنین از استویا در تهیه خمیر دندان نیز استفاده می شود .
خواص :
– کاهش وزن و لاغری ؛ این گیاه با داشتن ترکیبات شیرین کننده طبیعی و فاقد کالری بودن ، موجب لاغری می شود .
– ضد دیابت ؛ این گیاه به سبب دارا بودن قند طبیعی موجب بالا رفتن انسولین نمس شود .
– کاهش فشار خون ؛ استویا دارای ترکیباتی است که موجب افزایش قطر رگ ها می ش
– ضد پوسیدگی دندان ؛ این گیاه دارای ترکیباتی است که مصرف آن موجب از پوسیدگی دندان پیشگیری می کند .
مضرات :
برای این گیاه تاکنون گزارشی مبنی بر بروز عوارض نشده است . اما استفاده گیاه خام به طور مستقیم نیز هنوز تایید نشده است .
جهت مصرف این گیاه با پزشک مشورت کنید و از مصرف بی رویه هر گیاه دارویی نیز پرهیز کنید .
طرز مصرف :
از عصاره این گیاه می توانید در پخت انواع شیرینی و کیک ، مربا ، گز ، شکلات ، آبنبات ، کیک و … استفاده کنید .
گیاه خشک شده آن را نیز می توانید تهیه کرده و به صورت دمنوش میل کنید . برای تهیه دمنوش کافی است مقداری از این گیاه را به همراه آب جوش به مدت ۱۰ – 15 دقیقه دم کرده ، سپس صاف کرده و میل کنید .
برگ های این گیاه جایگزین قند معمولی است .