خواص و مضرات گل همیشه بهار

خواص گیاه دارویی گل همیشه بهار

نام گل همیشه بهار را تقریبا همه شنیده اند و آن را در میان باغ و باغچه خود کاشته اید . این گل های زیبا بجز زیبایی ، دارای خواص دارویی بی نظیری نیز می باشد .


گل همیشه بهار گیاهی (Calendula officinalis) علفی با ارتفاع حداکثر ۵۰ سانتی متر می باشد . این گیاه دارای گل هایی به رنگ زرد مایل به نارنجی ، برگ هایی بیضوی شکل ، پوشیده از کرک و موجدار و به رنگ سبز مایل به قهوه ای و میوه هایی به رنگ قهوه می باشد . این گیاه بومی اروپا و آمریکای شمالی می باشد و امرزه در اکثر نقاط یافت می شود . هرچه رنگ این گل سیر تر و نارنجی تر باشد خواص دارویی بیشتر و قوی تری دارد .

خواص :

– ضد التهاب
– تقویت کننده معده
– تنظیم قاعدگی
– کاهش درد قاعدگی ؛ بدین منظور قبل از قاعدگی از دمنوش این گیاه میل کنید .
– دفع اخلاط و صفرا
– ادرار آور
– معرق
– کاهش فشار خون
– ضد سرطان
– ضد عفونی کننده
– بهبود زخم
– ضد اگزما
– بهبود پوست
– درمان زخم نوک پستان در شیردهی
– درمان زگیل ؛ می توانید پودر خشک شده گیاه را روی زخم بریزید .
– درمان میخچه
– درمان زخم ناشی از واریس
– درمان عفونت گوش
– درمان ورم چشم
– تسکین گلودرد
– از بین برنده جوش صورت و آکنه
– درمان بواسیر و همروئید ؛ بدین منظور دمنوشی تهیه کرده و روی محل مورد نظر بمالید .
– تب بر
– درمان نیش زنبورو عقرب
– جلوگیری از خونریزی
– کمک به هضم غذا

 

فواید گل همیشه بهار

 

مضرات :

برای مصرف این گیاه تاکنون مضراتی گزارش نشده است .
مصرف این گیاه برای زنان باردار و شیرده ممنوع است .

طرز مصرف :

از این گیاه می توانید دمنوشی تهیه کرده و میل کنید . برای تهیه دمنوش کافی است مقداری آب جوش را روی گیاه خشک ریخته و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد . آنگاه صاف کرده و میل کنید .
روغن این گیاه نیز موجود می باشد که می توانید از آن استفاده کنید .
برای تهیه جوشانده گیاه نیز گیاه را به همراه آب روی حرارت بگدارید تا بجوشد ، پس از ۵ دقیقه جوشانده آماده است .

گذاشتن نظر