شنبلیله

شنبلیله یکی از گیاهان دارویی و عضوی از غذا های ایرانی

شنبلیله گیاهی که در غذایی چون قورمه سبزی استفاده می شود . برخی از سبزیجاتی که ما در غذا هایی خود استفاده می کنیم دارای خواص درمانی فوق العاده ای هستند . یکی از گیاهان دارویی می باشد که قصد داریم با خواص آن بیشتر آشنا شویم .

شنبلیله (Trigonella foenum-graecum  ) گیاهی است از خانواده باقلائیان می باشد . شنبلیله گیاهی است با ارتفاع ۱۰ تا ۵۰ سانتی متر که گل های کوچک به رنگ زرد تا قهوه ای دارد . این گیاه بومی ایران است . همچنین در استان ها و شهرهایی چون آذربایجان ، اصفهان ، فارس ، خراسان ، سمنان و دامغان یافت می شود و در مصر ، هند ، الجزیره ، ایتالیا و اسپانیا نیز وجود دارد .

اسید نیکوتینیک یا نیاسین ، ویتامین B3، آهن ، فسفر و ویتامین دی در شنبلیله وجود دارد از این رو توصیه به کشت این گیاه می شود . شنبلیله گیاهی خوش عطر و خوش طعم می باشد . این گیاه علاقه شدیدی به رویش در کنار راه دارد از این رو به آن گل راه رو نیز می گفتند .

خواص :

– ملین
– تب بر
– خلط آور
– کاهش قند خون
– افزایش شیر
– التهابات پوستی
– قند خون
– بهبود ضعف عمومی
– رفع ورم لوزه ؛ مصرف جوشانده این گیاه به صورت غرغره
– بهبود دمل چرکی ؛ مصرف پور این گیاه به صورت ضماد
– باز کنده مجاری عروقی
– بهبود کم خونی
– بهبود کمبود آهن
– زخم معده
– دیابت ؛ زنجبیل  ، شنبلیله ، زیره سیاه ، دارچین و بابونه از جمله گیاهان بسیار تاثیر گذار در دیابت هستند .
– درمان جوش
– بهبود سوختگی
– ضد اگزما
– بزرگ کردن سینه
– رشد مو
– راشیتیسم
– راحت تر کردن زایمان ؛ می توانید در دم کرده آن بنشینید .
– افزایش میل جنسی
– کاهش فشار خون ؛ استفاده از تخم شنبلیله

دیگر خواص :

شنبلیله همچنین مشکلات ناباروری را در زنان با تولید هورمون های زنانه افزایش می دهد . سابیدن تخم شنبلیله و مالیدن ان به مو موجب سیاهی موی سر می شود .
شنبلیله موجب ایجاد عضله می شود به همین سبب این گیاه جایگزین بسیار مناسبی برای انواع مکمل های شیمیایی می باشد .
اثر افزایش شیر شنبلیله پس از چند روز از مصرف این گیاه مادران به وضوع مشاهده می کنند .

مضرات :

این گیاه از خانواده بادام زمینی است بنابراین اگر به بادام زمینی حساسیت دارید احتمالا به شنبلیله نیز حساس هستید .
پودر این گیاه موجب اینجاد آسم می شود هرچند شنبلیله خود کمک به بهبود آسم می کند .
این گیاه خود قند خون را کاهش می دهد و مصرف آن همزمان با داروهای کاهش قند خون موجب افت شدید قند خون می شود .
مصرف این گیاه همچنین برای زنان باردار توصیه نمی شود .

 

شنبلیله

 

این گیاه نیز امکان دارد با برخی از داروها تداخل د اشته یا اثر آن ها را افزایش دهد .  پس اگر دارویی در زمینه قند خون مصرف می کنید مراقب دوز مصرفی باشید . مصرف همزمان داروهای مهارکننده آنزیم منوآمین‌ اکسیداز مانند فنلزین و ترانیل سیپرومین و این گیاه به دلیل دارا بودن آمین در شنبلیله موجب افزایش ضربان قلب ، سردرد ، درد قفسه سینه و … می‌شود.

طرز مصرف :

می توانید این گیاه را خشک و خورد کرده ، در ماست ریخته و میل کنید .
همچنین می توانید گیاه خشک شده یا دانه های آن را با آب جوش دم کرده و به عنوان دمنوش میل کنید .
برای تهیه جوشانده یا کمپرس این گیاه ، آن را به همراه آب بجوشانید تا حجم آب کم شود . سپس میل کنید یا به صورت کمپرس روی موضع قرار دهید .
برای تهیه پماد این گیاه ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری دانه این گیاه را با سرکه مخلوط کنید و روی موضع قرار دهید .

 

خرید محصول

گذاشتن نظر