ماش

ماش یکی از حبوبات پر مصرف ایرانی

برخی از حبوباتی که در هر آشپزخانه دارویی یافت می شود ، در واقع نوعی گیاه دارویی محسوب می شود . ماش یکی از حبوبات پر مصرف ما در انواع آش و غذا های ایرانی است که قصد داریم در این مطلب با خواص آن آشنا شویم .

در قدیم به ماش مِچ می گفتند که به مرور این اسم به ماش تغییر پیدا کرد . این گیاه بومی ایران و هند می باشد . مصرف این گیاه بجز در ایران و خاورمیانه در دیگر کشور های اروپایی یا امریکایی از فراوانی چندانی برخوردار نیست .

خواص :

– تقویت اعصاب
– تقویت بینایی
– ضد نفخ
–  درمان اسهال
– رفع سردرد شدید
– رفع آبریزش بینی
– ضد سرفه
– تب بر
– تقویت بدن
– ضد اگزما ؛ بدین منظور آن را پخته و به همراه سرکه میل کنید .
– کاهش کلسترول بد خون
– رفع گرما
– تقویت بدن
– درمان سرطان سینه
– دیابت ؛ این گیاه قند پایینی دارد ، از این رو مصرف آن به افراد دیابتی توصیه می شود .
– بهبود کم خونی ؛ بدین منظور از جوانه این گیاه استفاده کنید .
– فشار خون بالا
– انرژی زا ؛ بدین منظور از جوانه این گیاه استفاده کنید .
– کاهش چربی خون

 

جوانه ماش

 

مضرات :

تاکنون برای این گیاه مضرات و عوارضی گزارش نشده است . مصرف این گیاه برای کسانی که اسیداوریک یا نقرس دارند ، باید موادغذایی پروتئین‌داری را که پورین گیاهی دارند ، ‌محدود کنند . بهتر است از ماش کمتر استفاده کنند زیرا ترکیبات پورینی در ماش نسبتا کم است .

طرز مصرف :

این گیاه را می توانید به عنوان حبوبات در انواع آش ، پلو و .. می توان استفاده کرد .
جوانه ماش دارای خواص بیشماری است زیرا گیاه در زمان جوانه زدن به بالا ترین حد انرژی و ویتامین می رسد . از این رو می توانید از جوانه ماش استفاده کنید . بدین منظور کافی است این گیاه را خریداری کرده ، ۱۲ ساعت خیس کرده ، آب آن را تعویض کرده دوباره خیس می کنیم . ماش حداکثر ۲۴ ساعت بعد جوانه می زند .
این جوانه را هم می توانید به صورت خام و هم به صورت پخته استفاده کنید . البته مصرف خام آن خیلی بهتر است . جوانه ماش را می توانید در مخلوط با سالاد نیز مصرف کنید .

گذاشتن نظر