یونجه

یونجه

یونجه یکی از گیاهان دارویی است این گیاه علفی  ارتفاعی برابر با ۱ متر دارد . برگ های این گیاه دارای سه برگچه می باشد  برگچه های نوک تیز، بلند ، سبز رنگ و بیضی شکل می باشند .

گل های این گیاه به شکل سبز و به رنگ بنفش تیره  یا آبی روشن می باشد میوه آن مانند صدف بوده و دانه داخل میوه مانند لوبیا ولی کوچکتر از آن می باشد . این گیاه دارای نام هایی چون اسپست باغی ، سپست ، سبیس ، درفا ، اسپیشتا ، میدیکی ، قضب ، فصفصه می باشد .
به سبب عمق نفوذ یونجه در خاک این گیاه دارای مواد معدنی بسیاری می باشد . از این رو یونجه به سلطان پروتئین معروف است . در قدیم از یونجه استفاده های فراوانی می شد اما روزه تصور می کنند این گیاه تنها علوفه دام می باشد . یونجه از اولین و بهترین گیاهان شناخته شده در گیاهان دارایی و طب سنتی می باشد . یونجه از زمان های بسیار قدیم در ایران کشت می شده است و در حدود پنج قرن قبل از میلاد مسیح از یاران به یونان برده شد و در قرن هفتم بعد از میلاد به اروپا راه یافت . این گیاه در ایران در مناطق مرکزی و جنوبی به مقدار بسیار زیاد کشت می شود  .
یونجه دارای موادی چون از ویتامین های A,C,E,K و همچنین دارای آمیلاز ، امولسین ،‌ اینورتاز ، پکتیاز ، اسید فسفریک ، ۲۰% ‌پروتئین مانند لیزین ، ‌آرژنین ، هیستیدین ، آدنین ، فنیل آلانین ،‌ آسپاراژین و سیستین همچنین منیزیوم ، آهن و مقدار جزئی ارسنیک و سیلیس می باشد .

خواص یونجه :

– بهبود استخوان بندی برای کودکان در حال رشد
– ملین
– بهبود کم خونی
– درمان بیماری راشیتیسم
– قاعده آور ؛ استفاده از دم کرده تخم این گیاه
– درمان اسهال ؛ استفاده از دم کرده تخم این گیاه
– درمان لقوه و رعشه ؛ تخم یونجه را در روغن زیتون بریزید و مدت یک هفته جلوی آفتاب بگذارید سپس آنرا صاف کنید و روزی چند قاشق از آن را بخورید و همچنین روی اعضایی که رعشه دارند بمالید .
– تسکین سرفه ؛ استفاده از دم کرده تخم این گیاه
– التیام زخم ؛ استفاده از کوبیده یونجه روی زخم
– چاق‌کننده ؛ استفاده از عرق این گیاه
– ازدیاد شیر مادر ؛ استفاده از عرق این گیاه
– نیروبخش ؛ استفاده از عرق این گیاه

 

 

طرز مصرف یونجه :

می توانید آن را آب جوش دم کرده و پس از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه که دم کشید ،دمیل کنید و یا از عرق این گیاه را تهیه و میل کنید .
برای تهیه شربت این گیاه ۳۰۰ گرم یونجه خشک را در ۱ لیتر آب می‌جوشانند تا نصف شود ، سپس آن را با فشار صاف نموده و با ۹۰۰ گرم قند یا شکر شیرین کرده روزی ۲۰۰ تا ۳۰۰ گرم مصرف کنید . همچنین می توانید از جوانه یونجه در غذا و سالاد استفاده کنید .

 

 

خرید محصول


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید