دم اسب ، گیاه ۲۷۰ میلیون ساله در طب سنتی

دم اسب ، گیاه ۲۷۰ میلیون ساله در طب سنتی

یکی از گیاهان که در چین بسیار مورد استفاده قرار می گرفت ، دم اسب بود . این گیاه از دیر باز در طب سنتی و طب قدیم مورد استفاده قرار می گرفت و قدمتی ۲۷۰ میلیون ساله دارد .

دم اسب بسیار شبیه به اسطوخودوس است ولی پس از آن که رشد آن کامل شد شکل متفاوتی به خود می گیرد . این گیاه ساقه های سفت و برگ هایی نازک و نی مانند دارد و به رنگ سبز مایل به قهوه ای می باشد . دم اسبی دو ساقه دارد ساقه ای از آن که مصرف دارویی قرمز رنگ بوده و ساقه دیگر ان سبز است . این گیاه نام های دیگری چون دم اسبی ، علف هفت بند ، ذنب الخیل ، ذنب الفرس نیز دارد .  این گیاه در ایران ، اروپا ، آسیا و ارتفاعات هیمالیا به طور خودرو می روید .

گیاه دم اسب دارای اسید سال سیلیک ، اسید لیوئیک ،‌اسید مالک ،‌اسید اگزالیک ، اکویس تونین ، اسید اکویس تیک ، دی متیل سولفون ، اکوتی نیک ، یک ماده تلخ ، یک ماده رزینی ، چربی ، ساپونین و همچنین دارای مقدرزیادی سیلیس می باشد آزمایشات متعدد نشان می دهد که دم اسب مقدر بسیار کمی طلا نیز دارد .

خواص :

– رفع گلودرد و ورم گلو ؛ بدین منظور دمنوش این گیاه را غرغره کنید .
– تسکین آرتروز
– التهاب چشم ؛ شستشو با دمنوش این گیاه
– درمان ضرب خوردگی ؛ استفاده از کمپرس این گیاه
– ادرار آور
– تقویت استخوان
– جلوگیری از خونریزی
– کمک به بهبود مجاری تنفسی
– دفع آب بدن
– درماتیت
– بهبود پوست
– ضد اگزما
– تقویت مو
– رشد مو
– بهبود ناخن
– جلوگیری از چین و چروک
– رفع سلولیت در بدن ؛ بدین منظور می توانید با گیاه دم اسب ماساژ دهید .

 

دم اسب

 

مضرات :

زنان باردار و کودکان خردسال منع مصرف دارند . مصرف بیش از حد این گیاه نیز موجب ناراحتی معده ، اختلال دستگاه هضم و اسهال می شود همچنین مصرف بیش از حد این گیاه موجب مسمومیت نیز می شود .
بهتر از چهار هفته متوالی از این گیاه استفاده نشود .
افراد دارای بیماری قلبی نیز نباید از این گیاه استفاده کنند .

طرز مصرف :

برای استفاده از این گیاه می توانید دمنوش ، جوشانده و کمپرس آن را تهیه کنید .
برای تهیه دمنوش ، آب جوش را روی گیاه خشک یا تر ریخته و سپس به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه اجازه دهید دم بکشد سپس صاف کرده و میل کنید .
برای تهیه جوشانده نیز گیاه را به همراه آب روی حرارت قرار می دهیم تا به جوش آید پس از ۱۰ دقیقه از روی حرارت برداشته صاف کنید و میل نمایید .
برای تهیه کمپرس این گیاه نیز ، به صورت جوشانده عمل می کنیم .
همچنین می توانید گیاه خشک شده را به صورت گرد و پودر در آورده و در غذا بریزید .


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید