کرفس سلطان سبزیجات و آشنایی با خواص و مضرات آن

کرفس سلطان سبزیجات و آشنایی با خواص و مضرات آن

کرفس (Apium graveolens  ) از جمله گیاهان مورد استفاده در غذا ها ایرانی می باشد . این گیاه که از خانواده چتریان می باشد ارتفاعی برابر با ۱ متر دارد و خواص دارویی بسیاری دارد .

مهم ترین خاصیت کرفس لاغر کنندگی آن است که موجب شهرت این گیاه شده است . بر خلاف سایر گیاهان خوردن این گیاه با میوه ها یا گیاهان دیگر در گوارش اختلال ایجاد نمی کند . به دلیل همین ویژگی های خاص کرفس است که آن را سلطان سبزی می نامند . این گیاه همچنین نام های دیگری چون کرسب یا کرفش نیز دارد ، که خود دارای انواع مختلفی چون ریشه ای ، برگی ، دمبرگی ، آبی و کرفس مشک دارد . در کرفس ویتامین B6 ، منیزیم ، کلسیم و فسفر ، ویتامین های A و K، پتاسیم ، منگنز و فیبر وجود دارد .

خواص :

– لاغرکننده ؛ کرفس به سبب دیر هضم بودن معده را پر کرده و موجب لاغری می شود
– آرامش بخش
– بهبود اعصاب
– کمک به بهبود رماتیسم
– سم زدا
– ضد سرطان
– ضد میگرن ؛ مصرف این گیاه با زنجبیل
– سرماخوردگی
– بهبود درد معده
– ضد فشار خون بالا
– عفونت مجاری ادراری
– آرتروز
– بوی بد دهان
– بهبود یبوست
– ملین
– تقویت قلب
– پیشگیری از سکته
– کاهش استرس
– دفع سنگ کلیه
– دیابت
– شفاف شدن پوست
– از بین رفتن لک صورت
– کاهش کلسترول
– برونشیت
– نقرس
– کاهش اضطراب

 

کرفس

 

مضرات :

مصرف این گیاه در دوران بارداری ممنوع است زیرا مصرف آن در دوران بارداری موجب سقط جنین یا نقص عضو می شود .
مصرف بیش از حد کرفس به صورت روزانه نیز عواض دارد و بهتر است مصرف نگردد زیرا که این گیاه  اگزالات فراوانی دارد و تجمع آن هم برای کلیه ضرر است هم موجب از بین رفتن عناصری چون کلسیم ، روی ، فسفر ، منیزیم و منگنز می شود .

طرز مصرف :

می توانید آب این گیاه را تهیه کرده و روزانه میل کنید و یا با آب هویج مخلوط کرده و میل کنید . بخصوص بعد از ورزش مصرف یک لیوان آب کرفس بسیار مفید است .
می توانید کرفس را در غذا ریخته و از آن استفاده کنید .
همچنین می توانید آن را به صورت جوشانده مصرف کنید .
دمنوش آن را نیز می توانید تهیه کنید و میل کنید .

 

خرید محصول


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید