گیاه کنگر و فواید آن در طب سنتی

گیاه کنگر و فواید آن در طب سنتی

کنگر ( آرتیشو ) گیاهی نام آشنا ، شبیه کرفس می باشد که پخت غذا های ایرانی کابرد دارد .کنگر بومی مدیترانه ، جزایر قناری و آمریکای جنوبی می باشد .

این گیاه خودرو بوده و دارای ساقه های ضخیم می باشد که در انتهای ساقه ها خار و برگ های ریز و کوچکی روی آن قرار دارند . آنچه که از این گیاه مصرف می شود در واقع ساقه زیر زمینی آن است . این گیاه دارای انواع مختلفی می باشد ؛ کنگر فرنگی و کنگر معمولی . به کنگر معمولی ، کنگر کوهی نیز می گویند . این گیاه طبعی گرم و خشک دارد . حرشف ، کندل ، جندل ، کعیب ، کعوب و عقوب از دیگر نام های این گیاه می باشد .

خواص :

– ادرار آور ؛ استفاده از برگ گیاه
– محرک ترشع صفرا
– تقویت کلیه
– اشتها آور
– ضد عفونی کننده
– هضم کننده غذا
– تقویت دستگاه گوارش
– تقویت قلب
– درمان یرقان
– درمان کم خونی
– کاهش کلسترول
– ضد عفونت کبد ؛ استفاده از ریشه گیاه
– برص
– اسهال
– یبوست
– کاهش خطر سرطان روده باریک
– تب‌ بر

مضرات :

زنان باردار از مصرف این گیاه پرهیز کنند .
همچنین مصرف برگ این گیاه برای افرادی که ناراحتی شدید کلیه و کبد دارند توصیه نمی شود .

طرز مصرف :

گیاه  خام را می توانید در غذا و سالاد استفاده کنید .
همچنین می توانید ریشه این گیاه را پخته و از آن جوشانده ای تهیه کرده و میل کنید.
همچنین از گیاه خشک نیز می توانید دمنوشی تهیه کرده و میل کنید . بدین منظور به همراه آب جوش ۱۰ الی ۱۵ دقیقه دم کنید ، سپس صاف کنید و میل کنید .


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید