با خواص اسفناج بیشتر آشنا شوید
یکی از گیاهانی که در ایران مصرف بسیار دارد ، اسفناج یا اسپناج است . این گیاه پر خاصیت بومی ایران است و به مرور به دیگر نقاط دنیا راه یافت .
اسفناج دارای ارتفاعی برابر با ۵۰ سانتی متر ، ساقه هایی مستقیم و برگ هایی پهن و نرم و سه گوش به رنگ سبز دارد . گل های این گیاه به رنگ سبز کم رنگ می باشد . اسفناج غنی از انواع مواد غذایی با ارزش است و در آن ویتامین B3، آهن ، ید ، لسیتین ، کلروفیل ، کاروتن ، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک می باشد .
این گیاه دارای دوع پاییزه و بهاره می باشد . به نوع بهاره آن ، اسفناج انگلیسی معروف است . اسفناج بهاره نسبت به رشد از حساسیت کمتری برخوردار است و اسفناج پاییزه برای رشد نیاز به خاک غنی دارد . این گیاه دارای طبعی سرد و تر می باشد . البته نظرات در مورد طبع این گیاه متفاوت است .
	خواص :
	– خنک کننده بدن
	– تب بر
	– رفع ورم روده
	– رفع ورم ریه
	– ملین
	– رفع یبوست
	– کاهش وزن و لاغری
	– هضم غذا
	– رفع عطش و تشنگی
	– درمان گلودرد
	– ضد سرفه ؛ بدین منظور این گیاه را با جو پوست کنده و روغن بادام بپزید و میل کنید .
	– رفع سردرد
	– ضد سرطان روده بزرگ ، معده ، پروستات ، حنجره و رحم
	– کاهش کلسترول
	– درمان کم خونی
	– تمیز کننده روده بزرگ
	– تقویت اعصاب
	– ضد آسم
	– درمان رماتیسم
	– افزایش شیر مادر
	– درمان نقرس
	– ضد یرقان
	– درمان حبس البول یعنی بند آمدن ادرار
	– تقویت بینایی ؛ استفاده از آب این گیاه
	– کاهش فشار خون ؛ استفاده از آب این گیاه
	مضرات :
مصرف این گیاه برای افرادی که دچار ورم مفاصل و سنگ های کلیه و مثانه هستند .
	طرز مصرف :
	جهت مصرف این گیاه می توانید از این گیاه در غذا های خود ریخته و میل کنید .
	همچنین می توانید از تخم این گیاه نیز استفاده کنید و آن را پودر کرده و میل کنید .
	همچنین می توانید از این گیاه جوشانده ای تهیه کرده و میل کنید . بدین منظور کافی است اسفناج را به همراه آب روی حرارت بگذارید بجوشد . پس از ۵ دقیقه آماده است .
	می توانید آب این گیاه را گرفته و میل کنید .
