میوه گل نسترن
گل نسترن درختچه کوچکی است که دارای ارتفاعی برابر با ۳ متر دارد . برگ های این گیاه پنج تا هفت برگچه دندانه دار که بیضی شکل هستند و گل هایی با رنگ قرمز ، سفید مایل قرمز و سفید می باشد .
استفاده از میوه گل نسترن ( R. canina hips ) در طب سنتی بسیار رواج داشته و در قرون وسطی از این میوه برای درمان اکثر بیماری ها استفاده می شد .
	خواص میوه گل نسترن :
	– ضد درد
	– ضد اسهال
	– ضد اکسیدان
	– ملین
	– ادرارآور
	– کاهشدهنده قند خون
	– مهارکننده لیپواکسیژناز
	– مقوی اعصاب
	– ضد کرم
	– ناراحتیهای لثه و درد دندان ؛ استفاده از جوشانده این گیاه
	– التهاب کلیه
	– درمان یبوست
	– تصفیه کننده خون
	– درمان اسهال و اسهال خونی
	– درمان ورم چرکی
	– درمان تپش قلب
	– درمان نرمی استخوان
	– درمان سنگ کیسه صفرا ؛ استفاده از جوشانده یا دم کرده گیاه
	– التیام دهنده زخم
	– دفع بوی بد بدن
	– بی خوابی
	– لطافت پوست
	– رفع ورم مقعد ؛ استفاده از ضماد تهیه شده از این میوه
	مضرات :
میوه گل نسترن تا کنون عوارضی نداشته ، تنها دانه میوه آن سمی است باید از مصرف آن پرهیز کرد .
	مضرات :
	برای تهیه دمنوش نسترن می توانید میوه های خشک شده این گیاه را در آب جوش دم کرد و سپس مصرف کرد .
	همچنین می توانید عرق میوه گل نسترن را با آب مخلوط کرده مقداری شیرین کرده و مصرف کنید .
 
                                