کرفس سلطان سبزیجات و آشنایی با خواص و مضرات آن
کرفس (Apium graveolens ) از جمله گیاهان مورد استفاده در غذا ها ایرانی می باشد . این گیاه که از خانواده چتریان می باشد ارتفاعی برابر با ۱ متر دارد و خواص دارویی بسیاری دارد .
مهم ترین خاصیت کرفس لاغر کنندگی آن است که موجب شهرت این گیاه شده است . بر خلاف سایر گیاهان خوردن این گیاه با میوه ها یا گیاهان دیگر در گوارش اختلال ایجاد نمی کند . به دلیل همین ویژگی های خاص کرفس است که آن را سلطان سبزی می نامند . این گیاه همچنین نام های دیگری چون کرسب یا کرفش نیز دارد ، که خود دارای انواع مختلفی چون ریشه ای ، برگی ، دمبرگی ، آبی و کرفس مشک دارد . در کرفس ویتامین B6 ، منیزیم ، کلسیم و فسفر ، ویتامین های A و K، پتاسیم ، منگنز و فیبر وجود دارد .
	خواص :
	– لاغرکننده ؛ کرفس به سبب دیر هضم بودن معده را پر کرده و موجب لاغری می شود
	– آرامش بخش
	– بهبود اعصاب
	– کمک به بهبود رماتیسم
	– سم زدا
	– ضد سرطان
	– ضد میگرن ؛ مصرف این گیاه با زنجبیل
	– سرماخوردگی
	– بهبود درد معده
	– ضد فشار خون بالا
	– عفونت مجاری ادراری
	– آرتروز
	– بوی بد دهان
	– بهبود یبوست
	– ملین
	– تقویت قلب
	– پیشگیری از سکته
	– کاهش استرس
	– دفع سنگ کلیه
	– دیابت
	– شفاف شدن پوست
	– از بین رفتن لک صورت
	– کاهش کلسترول
	– برونشیت
	– نقرس
	– کاهش اضطراب
	 
	مضرات :
	مصرف این گیاه در دوران بارداری ممنوع است زیرا مصرف آن در دوران بارداری موجب سقط جنین یا نقص عضو می شود .
	مصرف بیش از حد کرفس به صورت روزانه نیز عواض دارد و بهتر است مصرف نگردد زیرا که این گیاه  اگزالات فراوانی دارد و تجمع آن هم برای کلیه ضرر است هم موجب از بین رفتن عناصری چون کلسیم ، روی ، فسفر ، منیزیم و منگنز می شود .
	طرز مصرف :
	می توانید آب این گیاه را تهیه کرده و روزانه میل کنید و یا با آب هویج مخلوط کرده و میل کنید . بخصوص بعد از ورزش مصرف یک لیوان آب کرفس بسیار مفید است .
	می توانید کرفس را در غذا ریخته و از آن استفاده کنید .
	همچنین می توانید آن را به صورت جوشانده مصرف کنید .
	دمنوش آن را نیز می توانید تهیه کنید و میل کنید .
 
                                