خواص گیاه دارویی گل همیشه بهار
نام گل همیشه بهار را تقریبا همه شنیده اند و آن را در میان باغ و باغچه خود کاشته اید . این گل های زیبا بجز زیبایی ، دارای خواص دارویی بی نظیری نیز می باشد .
	
	گل همیشه بهار گیاهی (Calendula officinalis) علفی با ارتفاع حداکثر ۵۰ سانتی متر می باشد . این گیاه دارای گل هایی به رنگ زرد مایل به نارنجی ، برگ هایی بیضوی شکل ، پوشیده از کرک و موجدار و به رنگ سبز مایل به قهوه ای و میوه هایی به رنگ قهوه می باشد . این گیاه بومی اروپا و آمریکای شمالی می باشد و امرزه در اکثر نقاط یافت می شود . هرچه رنگ این گل سیر تر و نارنجی تر باشد خواص دارویی بیشتر و قوی تری دارد .
	خواص :
	– ضد التهاب
	– تقویت کننده معده
	– تنظیم قاعدگی
	– کاهش درد قاعدگی ؛ بدین منظور قبل از قاعدگی از دمنوش این گیاه میل کنید .
	– دفع اخلاط و صفرا
	– ادرار آور
	– معرق
	– کاهش فشار خون
	– ضد سرطان
	– ضد عفونی کننده
	– بهبود زخم
	– ضد اگزما
	– بهبود پوست
	– درمان زخم نوک پستان در شیردهی
	– درمان زگیل ؛ می توانید پودر خشک شده گیاه را روی زخم بریزید .
	– درمان میخچه
	– درمان زخم ناشی از واریس
	– درمان عفونت گوش
	– درمان ورم چشم
	– تسکین گلودرد
	– از بین برنده جوش صورت و آکنه
	– درمان بواسیر و همروئید ؛ بدین منظور دمنوشی تهیه کرده و روی محل مورد نظر بمالید .
	– تب بر
	– درمان نیش زنبورو عقرب
	– جلوگیری از خونریزی
	– کمک به هضم غذا
	 
	مضرات :
	برای مصرف این گیاه تاکنون مضراتی گزارش نشده است .
	مصرف این گیاه برای زنان باردار و شیرده ممنوع است .
	طرز مصرف :
	از این گیاه می توانید دمنوشی تهیه کرده و میل کنید . برای تهیه دمنوش کافی است مقداری آب جوش را روی گیاه خشک ریخته و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد . آنگاه صاف کرده و میل کنید .
	روغن این گیاه نیز موجود می باشد که می توانید از آن استفاده کنید .
	برای تهیه جوشانده گیاه نیز گیاه را به همراه آب روی حرارت بگدارید تا بجوشد ، پس از ۵ دقیقه جوشانده آماده است .
