با خواص اسفناج بیشتر آشنا شوید

با خواص اسفناج بیشتر آشنا شوید

یکی از گیاهانی که در ایران مصرف بسیار دارد ، اسفناج یا اسپناج است . این گیاه پر خاصیت بومی ایران است و به مرور به دیگر نقاط دنیا راه یافت .

اسفناج دارای ارتفاعی برابر با ۵۰ سانتی متر ، ساقه هایی مستقیم و برگ هایی پهن و نرم و سه گوش به رنگ سبز دارد . گل های این گیاه به رنگ سبز کم رنگ می باشد . اسفناج غنی از انواع مواد غذایی با ارزش است و در آن ویتامین B3، آهن ، ید ، لسیتین ، کلروفیل ، کاروتن ، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک می باشد .

این گیاه دارای دوع پاییزه و بهاره می باشد . به نوع بهاره آن ، اسفناج انگلیسی معروف است . اسفناج بهاره نسبت به رشد از حساسیت کمتری برخوردار است و اسفناج پاییزه برای رشد نیاز به خاک غنی دارد . این گیاه دارای طبعی سرد و تر می باشد . البته نظرات در مورد طبع این گیاه متفاوت است .

خواص :

– خنک کننده بدن
– تب بر
– رفع ورم روده
– رفع ورم ریه
– ملین
– رفع یبوست
– کاهش وزن و لاغری
– هضم غذا
– رفع عطش و تشنگی
– درمان گلودرد
– ضد سرفه ؛ بدین منظور این گیاه را با جو پوست کنده و روغن بادام بپزید و میل کنید .
– رفع سردرد
– ضد سرطان روده بزرگ ، معده ، پروستات ، ‌حنجره و رحم
– کاهش کلسترول
– درمان کم خونی
– تمیز کننده روده بزرگ
– تقویت اعصاب
– ضد آسم
– درمان رماتیسم
– افزایش شیر مادر
– درمان نقرس
– ضد یرقان
– درمان حبس البول یعنی بند آمدن ادرار
– تقویت بینایی ؛ استفاده از آب این گیاه
– کاهش فشار خون ؛ استفاده از آب این گیاه

مضرات :

مصرف این گیاه برای افرادی که دچار ورم مفاصل و سنگ های کلیه و مثانه هستند .

طرز مصرف :

جهت مصرف این گیاه می توانید از این گیاه در غذا های خود ریخته و میل کنید .
همچنین می توانید از تخم این گیاه نیز استفاده کنید و آن را پودر کرده و میل کنید .
همچنین می توانید از این گیاه جوشانده ای تهیه کرده و میل کنید . بدین منظور کافی است اسفناج را به همراه آب روی حرارت بگذارید بجوشد . پس از ۵ دقیقه آماده است .
می توانید آب این گیاه را گرفته و میل کنید .


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید