آلوئه ورا

آلوئه ورا

آلوئه ورا گیاهی با نام های صبر زرد طبی ، شب یار ، چادُروار ، صبر سقوطری ، صبر، صبر کموار، صبر زرد ، ازوال ، ازواد زرد خزانه ، مقر ، ایلوا ، صبارا ، آلوئه کوراسائو ، آلوئه هندی ، آلوئه بارباد ، الوا ، صباره ، برمس ، سولع ، مقرا ، چادروا و صعدنا می باشد .

این گیاه در اصل بومی آفریقای شمالی است اما امروزه در اغلب مناطق نیمه گرمسیری و گرمسیری از قبیل منطقه کارائیب ، جنوب ایالات متحده ، آمریکای لاتین و خاورمیانه یافت می شود .
آلوئه ورا دارای ارتفاعی برابر با ۶۰ تا ۱۰۰ سانتی متر است . این گیاه ساقاه ندارد البته در برخی نوع آن ساقه وجود دارد . برگ های آلوئه ورا نیزه ای کلفت و گوشتی دندانه دار و سبز رنگ است . این گیاه دارای گل های سنبله ای با حداکثر ارتفاع ۹۰ سانتی متر نیز می باشد .

آلوئه ورا در صنعت آرایش بهداشتی کاربرد فراوان دارد . قدمت استفاده از آلوئه ورا به سال ۱۷۵۰ قبل از میلاد مسیح برمی گردد . ژله شفاف و سفتی از قسمت‌های داخلی برگ ترشح می‌شود . بین این ژله و پوست بیرونی برگ سلول‌های خاصی حاوی مایع زرد رنگ تلخ قرار دارد . وقتی که این مایع خشک می‌شود، سبب تولید شیره آلوئه ورا می‌شود . برگ های این گیاه خاصیت دارویی دارند . مردم آن را در خانه های خود پرورش می دهند .
آلوئه ورا دارای ترکیباتی چون آلوئین‌های A2 و B به میزان ۲۵ – ۴۰٪ کل ترکیبات ، مشتقات کرومون از جمله آلوئه رزین A2 ،B و C ، گلوکز، مانوز و سلولز ، اکسیداز، آمیلاز و کاتالاز ، هچنین ویتامین‌هایی نظیر  B1، B2، B6، C ،E  ، اسید فولیک ، کلسیم ، سدیم ، منیزیم ، روی ، مس و کروم آلوئین فامودین ، آنتراکینون ، ایزوباربالوئین و صمغ می باشد .

خواص آلوئه ورا :

– تقویت کننده بدن
– یبوست
– سوء هاضمه
– معالجه صرع
– ضد کرم
– تصفیه کننده خون
– رفع ریزش مو
– برطرف کردن خارش ناشی از گزیدگی حشرات ؛ بدین منظور شیرآبه آن را روی پوست بمالید
– اگزما
– گرفتگی کبدی
– التیام زخم‌ها ؛ بدین منظور شیرآبه آن را روی پوست بمالید
– مرطوب‌ کننده
– کنترل قند خون
– تبخال
– ترمیم زخم
– ترمیم آسیب‌های ناشی از سوختگی
– ضد التهاب
– کنترل عفونت های قارچی مثل بیماری کچلی
– معالجه آسم
– معالجه اسهال خونی

 

 

مضرات آلوئه ورا :

مصرف بی رویه این گیاه موجب اسهال می شود . همچنین زنان باردار و شیرده نباید از آلوعه ورا استفاده کنند زیرا موجب سقط جنین می شود . بهتر است ابتدا مقدار کمی از آلوئه ورا روی پوست خود امتحان کنید زیرا ممکن سبب آلرژیک شود .
مصرف طولانی مدت آن موجب وابستگی می شود . این ماده ممکن است سبب تغییر رنگ ادرار به رنگ قرمز بی ضرر گردد . کودکان زیر ۱۲ سال نباید گیاه آلوئه مصرف کنند .

طرز تهیه :

می توانید ژله شفاف آن را با استفاده از مخلوط کن با یک آبمیوه طبیعی مخلوط کرده میل نمایید .
یا این ژله را بر روی قسمت مورد  نظر قرار دهید و یا آلوئه ورا را نگینی کرده با آب بجوشانید و میل کنید ، آوئه ورا کمی تلخ است می توانید مقداری شکر و عسل به آن اضافه کنید .

 

خرید محصول


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید