سیر و خواص بی شمار آن بر روی بدن
با سیر همگی آشنایی دارید . اگر چه بوی نامطبوع این گیاه موجب شده تا به طور مستقیم کمتر از آن استفاده شود اما در برخی از غذا ها اضافه می شود . بخصوص مناطق شمالی که بسیار از سیر استفاده می کنند .
این گیاه که طبیعت گرم و خشکی دارد در اصل بومی هند است اما به وفور در ایران یافت می شود که در هر شهر طبیعت و نوع خاص خود را دارد . ترکیبات سیر شامل فولیک اسید ، ویتامین C، کلسیم ، آهن ، منیزیم ، پتاسیم و مقدار کمی روی و ویتامین های B2، B1 است . این گیاه خواص ویژه ای دارد که در ادامه با آن بیشتر آشنا می شویم .
خواص :
– تصفیه خون
– بیماری های ریوی چون سل
– موجب زیبایی پوست ، سرخ شدن گونه می شود
– تسکین سیاه سرفه
– ضد عفونت روده
– تسکین درد دندان ؛ بدبن منظور سیر خام را روی لثه بمالید
– سینوزیت
– از بین بردن زگیل ؛ قرار دادن سیر له شده روی زگیل
– درمان یبوست
– درد معده
– تب بر
– درمان سردرد
– درد شکم
– نقرس
– رماتیسم
– بواسیر ( هموروئید )
– آسم
– جای گزیدگی مار
– فشار خون بالا
– گل مژه
– سرماخوردگی
– تقویت سیستم ایمنی
– قلب
– بادشکن
– از بین بردن رعشه
– درد مفاصل
– تقویت نیروی جنسی و تولید اسپرم
– درمان ادرار قطره قطره ای
– پایین آوردن کلسترول
– از بین بردن سلول های سرطانی
پاستور پزشک معروف روی این گیاه تحقیقات گسترده ای انجام داد و اثر ضد عفونی کننده آن را تایید کرد . از سیر برای ضد عفونی کردن فضا نیز استفاده می شود .
برای از بیین بردن بوی نا مطبوع آن می توانید آن را با کاهو بجوید و یا پس از مصرف شیر ، عسل ، چای خشک و سیب بخورید .
مضرات :
این گیاه موجب تغییر مزه شیر مادران شیرده می شود پس مادران شیرده در مصرف آن زیاده روی نکنند .
همچنین افراد با فشار خون پایین نیز زیاده روی نکنند .
مصرف معمول سیر نه تنها مضر نیست بلکه مفید است اما مصرف بی رویه آن خطرناک است که حتی ممکن است آسیب زننده باشد .
طرز مصرف :
سیر را بوصورت سرخ کرده ، خام با غذا ، سیر ترشی و … استفاده می کنند . البته روغن آن نیز وجود دارد که می توانید از آن نیز استفاده کنید .