تخم شربتی و فواید این دانه های خوشمزه
ریحان کوهی ، گیاهی دارویی است که خواص آن بر همگان آشکار است که تخم های آن به تخم شربتی مشهور است . برخی نیز معتقدند که تخم شربتی حاصل ریحان کوهی نیست بلکه حاصل گیاهی شبیه ریحان کوهی است .
گل های این گیاه قرمز و صورتی می باشند . این دانه ها ترکیباتی دارند که در ترکیب با آب لعاب پس داده و جداره این دانه ها به صورت ژله در می آید . این گیاه در فصول گرم و تابستان بسیار مفید بوده و گرما را از بدن خارج می کند . از دیگر نام های این گیاه شامل بادروج ، تره خراسانی ، اوقیمن ، حوک ، بورنگ ، صریرا و بادروج ابیض می باشد .
خواص :
– این گیاه موجب جذب کلسیم می شود .
– درمان بیماران تنفسی
– درمان آسم ؛ مصرف تخم شربتی به همراه عسل و زنجبیل
– ضد سرفه ؛ مصرف تخم شربتی به همراه عسل و زنجبیل
– ضد سرماخوردگی؛ مصرف تخم شربتی به همراه عسل و زنجبیل
– آنفلوانزا
– برونشیت
– کاهش وزن ؛ این دانه ها بدون کالری بوده و با کم کردن اشتها فرد را لاغر می کنند .
– کاهش فشار خون
– ضد دیابت
– رفع احساس تشنگی
– عطسه آور
– ورم معده
– ضد نفخ
– ضد یبوست
– سوء هاضمه
– رفع اختلالات روده
– رفع خستگی جسمی و ذهنی
– تقویت اعصاب ؛ بدین منظور تخم شربتی را با عرق بادرنجبویه مخلوط کنید و میل کنید .
– ضد افسردگی
– ضد میگرن
– درمان مالیخولیا
– درمان عفونت
– درمان زخم و بریدگی
– درمان عفونت مثانه
– عفونت پوست
– درد معده
– بهبود گزیدگی مار
– خنک کننده بدن
– ضد اسپاسم
– تقویت قلب ؛ بدین منظور مخلوط تخم شربتی و عرق بید مشک یا نسترن را مصرف کنید .
– بهبود پوست صورت و شادابی پوست
– افزایش شیر مادر
مضرات :
مصرف این دانه تاکنون عوارضی برای کسی نداشته و حتی مصرف اندک آن در زمان بارداری نیز برای زیبایی جنین توصیه می شود .
از مصرف بی رویه این انه در دوران شیردهی پرهیز کنید . همچنین مصرف بی رویه این دانه موجب ایجاد سر گیجه و همچنین بروز اختلال در حس بینایی می شود .
افراد مبتلا به کرم معده از مصرف این دانه پرهیز کنند .
طرز مصرف :
این دانه ها را با با آب مخلوط کرده و پس از مدتی حاله ی ژله ای فرم را خواهید دید که اطراف دانه ها را فرا می گیرد . این دانه ها را مخلوط با آب و شکر یا عسل می توانید میل کنید .
همچنین می توانید مخلوط با انواع عرقیجات یا خاکشیر میل کنید .