خواص بومادران

خواص بومادران

در تب سنتی گیاهان جایگاه ویژه ای دارند . بومادران از جلمه گیاهانی است که نه تنها در این بلکه در تب سنتی اروپا و امریکا کاربرد بسیاری دارد . به مرور به سبب

خواص فراوان این گیاه به کشور های دیگر نیز برده شد .
این گیاه ارتفاعی برابر با ۲۰ – 90 سانتی متر دارد . این گیاه دارای برگ های دراز و پوشیده از کرک که بردیگی های باریکی دارد . گل های بومادران به رنگ های سفید ، زرد و … که به صورت مجتمع قرار گرفته اند می باشد . این کاپیتول ها به طول ۴ تا ۸ میلی متر و به عرض ۲ تا ۵ میلی متر می باشد . در هر کاپیتول آن ، دو نوع گل ، یکی زبانه‌ ای و سفید رنگ ، واقع در حاشیه گل آذین و دیگری لوله‌ ای در وسط قرار دارد . بومادران سفید ( santolina ) رنگ کوچک تر از گیاه بومادران زرد (millefolium  ) رنگ است ، گل های این گیاه ۱۰ تا ۳۵ سانتی متر ارتفاع دارند . بومادران بر حسب محل رویش دارای ارتفاع های مختلفی است .

خواص بومادران :

– درمان زکام
– سرماخوردگی
– سنگ کلیه
– باد شکن
– تسکین درد
– جلوگیری از خونریزی
– درمان کچلی ؛ استفاده از ضماد این گیاه
– دردهای قاعدگی ؛ استفاده از دمنوش گیاه
– رفع بی‌اشتهایی
– تقویت معده
– از بین بردن نفخ
– آکنه
– پر پشت شدن مژه
– بهبود چروک صورت
– سیاتیک
– تشنج
– ریزش مو
– بواسیر
– آرامش بخش
– درمان زخم سر پستان
– صفرا آور
– خونریزی بینی
– لک و پیسی
– برطرف کردن ترشحات زیاد رحم
– رفع بی‌خوابی
– قاعده‌آور
– درمان وجود خون در ادرار
– نیش حشرات
– دفع‌کننده اخلاط خونی
– درمان اسهال
– کاهش دهنده قند خون
– کاهش دهنده قند خون
– رماتیسم
– تسکین درد مفاصل ؛ استفاده از دمنوش گیاه
– دفع کرم معده
– تسکین درد نیش عقرب ؛ استفاده از ضماد بومادران
– ضد انگل ؛ استفاده از دمنوش
 استفاده این گیاه برای زنان باردار توصیه نمی گردد . همچنین این استمرار استفاده از این گیاه ممکن است موجب ایجاد حساسیت پوستی می شود .

 

 

طرز تهیه :

بومادران را می توانید در آب جوش مانند چای دم کرده و از دمنوش حاصله میل فرمایید یا برگ های آن را به صورت ضماد در آورده و روی محل مورد نظر قرار دهید و یا در آب ریخته تا بجوشد سپس از صافی رد کرده و به صورت کمپرس استفاده کنید .  برای تهیه روغن بومادران ۵۰ گرم را با ۲۵۰ گرم روغن زیتون در شیشه‌ای ریخته و در آن را محکم بسته ، سپس شیشه را در آب گذاشته به مدت ۴ ساعت با حرارت ملایم می‌گذاریم بجوشد سپس صاف نموده و استفاده گردد .


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید