خواص بی نظیر گیاه جینسینگ در طب سنتی
جینسینگ (Panax ginseng) گیاهی نام آشنا در حوزه طب سنتی می باشد . این گیاه ، گیاهی پر خاصیت و بسیار قوی می باشد .
این گیاه سابقه مصرف ۵۰۰۰ دارد . این گیاه دارای برگ هایی پهن و دندانه دار و نوک تیز و به رنگ سبز تیره ، با گل هایی به رنگ نارنجی می باشد . آنچه که از جینسینگ اهمیت دارویی دارد ، ریشه های این گیاه است . جینسینگ دارای ریشه هایی ضخیم ، گوشتی ، با قطر تا ۱۰ سانتی متر می باشد . رنگ ریشه این گیاه به رنگ زرد می باشد و طعم شیرینی دارد ، البته جینسینگ انواع مختلفی دارد و در برخی از نوع آن ، طعم تلخی دارد .این گیاه برای رشد کامل خود به زمانی چند ساله نیاز دارد . هرچه ریشه این گیاه پیر تر باشد قوی تر است .
این گیاه ، از جمله گیاهان دارویی بسیار معروف چین می باشد و شما به هر داروخانه ای در چین بروید به راحتی آن را پیدا می کنید . جینسینگ به گیاه جوانی و نوش دارو نیز شهرت دارد و در معنای چینی به نام ریشه های مرد می باشد .
خواص :
– نیرو بخش
– تقویت بدن
– تقویت حافظه
– شادی آور
– ضد استرس
– ضد پیری
– تقویت سیستم ایمنی بدن
– تنظیم سوخت و ساز
– جلوگیری از سردرد
– درمان بی خوابی و بد خوابی
– درمان مشکلات جنسی
– کاهش عوارض یائسگی
– تنظیم فشار خون ( مفید برای افرادی که فشار بالا یا پایین دارند )
– تقویت قلب
– رفع خستگی
– تنظیم قند خون
– ضد افسردگی
– افزایش نیروی جنسی بخصوص در مردان
– کاهش و درمان سرماخوردگی
مضرات :
طبعا هر گیاه دارویی دارای مضراتی می باشد . مصرف زیا این گیاه نیز ممکن است سبب بروز سردرد ، بی قراری ، مشکلات خواب ، بی نظمی در ضربان قلب ، تحریک پذیری ، تنگی نفس ، اسهال ، استفراغ و خون دماغ شود .
زنان باردار و شیرده از مصرف این گیاه خودداری کنند .
طرز مصرف :
برای تهیه دمنوش جینسینگ کافی است مقداری آب جوش را روی ریشه خشک این گیاه ریخته و اجازه دهید به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی حرارت غیر مستقیم قرار دهید تا دم بکشد . آنگاه صاف کرده و میل کنید .
پودر و کپسول این گیاه نیز در بازار موجود می باشد .