خواص زالزالک برای تقویت قلب
زالزالک یکی از میوه های پر طرفدر می باشد که به سبب طعم ترش و شیرین آن بسیار مورد توجه است . در این مطلب قصد داریم با خواص زالزالک در طب سنتی آشنا شویم .
این گیاه به سبب خواص ویژه ای که دارد در سراسر جهان یافت می شود . خواص زالزالک برای درمان بیماری قلبی موجب شده تا در امریکا از این گیاه برای درمان بیماری های قلبی عروقی استفاده شود . تحقیقات بیانگر تاثیر زالزالک در کاهش درد قفسه سینه ، فشار خون طبیعی ، میزان کلسترول نرمال و پاکسازی شریان ها و …. می باشد .
این گیاه از میوه تا برگ ، دانه و گل کاربرد دارویی دارد . هرکدام از این قسمت ها دارای فلاونوئیدهای مفید ، پروانتوسیانیدین های الیگومری (OPCs) ، ساپونین ها ، اسید های فنولیک و سایر مواد مغذی می باشد .
تقویت قلب :
فلاونوئیدها و OPC ها موجود در زالزالک موجب تقویت قلب می شود . این موارد سبب ایجاد خاصیت آنتی اکسیدانی شده و به کاهش رادیکال های آزاد کمک می کنند . این گیاه با باز کردن شریان ها موجب بهبود گردش خون می شود . این موارد سبب می شود تا قلب تقویت و خون به تمامی اندام ها پمپاژ شود .
فشار خون بالا :
۲۹ درصد بزرگسالان در ایالات متحده از فشار خون بالا رنج می برند . آمار فشار خون بالا روز به روز در حال افزایش می باشد . از این رو موادی که سبب کاهش یا تنظیم فشار خون می باشد ، از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد .
یکی از خواص زالزالک کنترل و کاهش فشار خون می باشد . این گیاه با باز کردن شریان های خونی سبب حرکت راحت تر خون در آن شده و فشار خون کاهش می یابد .
تنظیم کلسترول :
دو نوع کلسترول خوب (HDL) و کلسترول بد (LDL) وجود دارد . کلسترول بد خون می تواند بدن را دچار عوارض جدی کند . کلسترول بالا ممکن است به قلب نیز آسیب بزند . مطالعات بیانگر تاثیر زالزالک در کنترل کلسترول می باشد .
خاصیت آنتی اکسیدانی :
این گیاه با دارا بودن فلانوئید و OPCخاصیت انتی اکسیدانی دارد . آنتی اکسیدان ها از گسترش و آسیب رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری می کنند . همچنین با این اتفاق سلول های بدن جوان مانده و از پیری جلوگیری می شود .
مضرات :
این گیاه عوارض شدیدی ندارد . مصرف بی رویه آن تنها می تواند موجب سردرد ، تهوع و ضربان نامنظم قلب شود . توصیه می شود ، زنان باردار و کودکان با مشورت پزشک از این گیاه به عنوان دارو استفاده کنند .