خواص قره قات میوه جنگلی
قره قات (Redcurrant) یا قارا قات نوعی میوه جنگلی می باشد . این میوه بومی اروپای غربی و شمال کشورهای ایتالیا ، اسپانیا ، لهستان و پرتغال می باشد .
این درختچه ارتفاعی برابر با ۱ الی ۱٫۵ متر دارد . قره قات شکوفه هایی به رنگ زرد مایل به سبز دارد ، از این رو دیده نمی شود . این درخچه دارای میوه هایی کوچک به صورت خوشه ای می باشد . این میوه ها به رنگ بنفش تیره بوده و اندازه ای به اندازه ی نخود دارد . هر درختچه در حدود ۳ الی ۴ کیلو میوه می دهد . قسمت خای مورد استفاده این گیاه شامل برگ ، ریشه و میوه می باشد .
قره قات در ایران به مقدار کم تنها در جنگل ها یافت می شود ، اما نوعی از این میوه در خارج از ایران یافت می شود که به بلوبری معروف است .
خواص :
– ضد میکروبی
– کاهش عفونت ادراری
– تولید و تثبیت کلاژن ؛ این ترکیبات در ساخت تاندون، رباط و غضروف نقش اصلی را دارد .
– ضد التهاب
– بکمک به بهبود رماتیسم
– تسکین در استخوان و مفاصل
– جلوگیری از لخته شدن خون
– شل کننده عضلات
– درمان امراض چشم
– کمک به دیابت
– درمان واریس
– کاهش فشار خون
– ضد التهاب گلو و دهان
– ضد اسهال
– ضد تبخال
– ضد اکسیدان
– ضد تب
– ضد عفونی کننده
– ادرار آور
– محرک سیستم ایمنی بدن
مضرات :
این گیاه اندکی سمی است . از این رو مصرف بی رویه ان سبب مشکلات روده ای و معده ای می شود .
طریقه مصرف :
از میوه این گیاه می توانید به طور مستقیم استفاده کنید .
از میوه خشک شده این گیاه می توانید جوشانده ای تهیه کنید . بدین منظور میوه خشک شده این گیاه را به همراه آب روی حرارت قرار می دهیم تا بجوشد . پس از ۵ دقیقه از روی حرارت برداشته و صاف می کنیم و میل می کنیم .