خواص کلپوره در طب سنتی
کلپوره گیاهی پر خاصیت اما ناشناخته است . این گیاه علفی ارتفاعی برابر با ۱۰ تا ۳۵ سانتی متر دارد . این گیاه پنبه ای مانند برگ های دراز و باریکی دارد که پوشیده از کرک است .
این گیاه همچنین گل هایی به رنگ سفید ، سفید مایل به زرد ، زرد و ارغوانی دارد . رنگ ساقه و حتی گل های این گیاه بسته به محل زندگی و رویش و آب هوا متغیر است و گاهی تیره تر و گاهی روشن تر می شود . در حدود ۱۰۰۰ سال از رویش کلپوره می گذرد ، کلپوره قدمت فراوانی دارد حتی بوعلی سینا نیز در کتابش از آن یاد کرده است و بقراط و جالینوس نیز از ان استفاده می کردند . کلپوره علاقه مند به رویش در مناطق کوهستانی و معتدل در سواحل سنگلاخی و ماسه زار می باشد و بسته به نوع مکان زمان گل دادن آن نیز متغیر است . در کل این گیاه بین خرداد تا مرداد گل دهی می کند . زنبور عسل علاقه شدیدی به این گیاه دارد و از نوش موجود در آن استفاده می کند .
این گیاه به مریم نخودی نیز معروف است وترکیباتی چون سیتوسترول ، کامپسترول ، گلوکز، فروکتوز، رافینوز ، رامنوز ، لیمونن ، لینالول ، سدرول و آلفا- فلاندرن در آن موجود است .
خواص :
– کاهش قند خون
– بهبود اعصاب
– بهبود درد های مفصلی
– رفع عفونت
– تقویت لوزالمعده
– تب بر
– نیرو دهنده
– ضد تشنج
– بهبود سردرد
– تنظیم قاعدگی
– سوء هاضمه
– رفع دل درد
– از بین بردن جوش
– راشیتیسم کودکان
– ضد اسپاسم
– ضد دیابت
– ضد باکتری
مضرات :
مصرف این گیاه برای زنان باردار اصلا توصیه نمی شود . همچنین کودکان زیر ۴ سال نیز بهتر است از این گیاه استفاده نکنند .
طرز مصرف :
برای تهیه دمنوش ان گیاه ، آن را با آب جوش به مدت ۱۰ – 15 دقیقه دم کرده سپس صاف کرده میل کنید .
برای تهیه دمنوش کلپوره کافی است گیاه را به همراه آب جوش بجوشانید تا حجم آن کم شود ، سپس میل کنید .
از عرق کلپوره نیز می توانید استفاده کنید و روزانه یک فنجان میل کنید .