رزماری گیاهی نام آشنا
رزماری به حد کفایت شناخته شده می باشد و همگان از خواص بی نظیر این گیاه آگاهی دارند . رزماری در تب سنتی و در اروپا و امریکا بسیار مورد توجه قرار دارد
و از آن به طور مستقیم برای درمان یا به طور غیر مستقیم برای ساخت دارو های درمانی استفاده می کنند . این گیاه دارای ویتامین هایی چون ویتامین A ، تیامین / ویتامین ۱B، ریبوفلاوین / ویتامین B2 ، نیاسین / ویتامین ۳B ، ویتامین ۶B ، ویتامین B12 ، بیوتین ، اسید پانتوتنیک ، ویتامین C ، ویتامین D ، ویتامین E و ویتامین K می باشد .
خواص رزماری :
– جلوگیری از کبد چرب ؛ به سبب وجود ترکیب کولین
– دفع صفرا
– درمان یبوست
– بهبود نفخ
– ادرار آور
– رماتیسم
– بهبود کلیه
– دفع سنگ کلیه
– خلط اور
– ضد عفونت
– درمان سرفه
– آرامش بخش
– خواب آور
– تقویت حافظه
– پر پشت کردن مو
رزماری در صنعت آرایشی بهداشتی کاربرد فراوان دارد و از آن برای ساخت محصولات متنوع پوستی استفاده می کنند .
ناگفته نماند رزماری دارای مضراتی نیز هست ؛ مصرف روغن رقیق نشده این گیاه موجب استفراغ ، خونریزی رحمی و تحریک کلیه ها می شود همچنین استفاده رزماری موجب سقط جنین می شود و در دوران شیردهی و بارداری منع مصرف دارد . افراد دچار اختلالات تشنجی نیز از مصرف رزماری باید پرهیز کنند .
طرز تهیه :
می توانید برگ ها و سر گل های رزماری را به مدت ۱۰ دقیقه با آب جوش دم کنید سپس روزی ۲ تا ۳ فنجان میل کنید و یا عصاره آن را در وان حمام ریخته و دست و پتیتان را در آن قرار دهید تا استخوان هایتان بهبود یابد .
ریختن شاخه های کوچک رزماری و سیر در روغن زیتون موجب ایجاد طعمی بی نظیر می شود .