زکام چیست

زکام چیست

مغز ترشحات مختلفی از خود بروز می دهد . ترشحاتی که از بینی خارج می شود زکام نام دارد  که ممکن است سر منشا بیماری های مختلفی باشد ؛

مثل سرماخوردگی ، آلرژی و … . در لغت نامه دهخدا چنین آمده‌ است : زکام ، به خصوص زکامی که با خرابی سینه وسرفه همراه باشد . ( ناظم الاطباء ) . عبارت است از جلب در شدن فضولات مرطوبه از دو بطن مقدم دماغ به سوی حلق و بعضی نزله را مختص به جلب شدن فضولات مرطوبه از دو بطن مقدم دماغ به سوی ریه و سینه دانسته‌اند. ( از بحر الجواهر ). سرماخوردگی . چایمان . چاییدگی . ( یادداشت مولف ) : زکام و نزله هر دو مشترکند … لکن بعضی طبیبان آن را که به جانب بینی فرود آید و منفذ را بگیرد و حس بوی بازدارد زکام گویند و آن را که به حلق وسینه فرودآید نزله گویند. ( از ذخیره خوارزمشاهی ) .
راهای ابتلا افراد به زکام متفاوت به همین سبب دفع زکام نیز متفاوت است . زیاد خوردن غذاهای گرم و خشک یا مصرف بعضی ادویه مانند فلفل ویا بعضی از داروهای ضعیف کننده گلبول های سفید  از مواردی است که ضمینه را برای ابتلا به زکام فراهم می کند . برای  درمان زکام راه های مختلفی وجود دارد اعم از راه های شیمیایی یا گیاهی .

 

 

استفاده از گیاهان دارویی یکی از راه های بسیار مسمر ثمر در دفع زکام است . استفاده از برگ نیلوفر ، شربت نیلوفر ، آب کاسنی و آب هندوانه ، قراردادن  گشنیز کوبیده بر سر و پیشانی ، خوردن معجون های گرم مزاج یا مقداری گل قند زایل و دمنوش های پونه کوهی ، بومادران ، زنجفیل ، دارچین ، سرخار گل ، بنفشه ، ثعلب ، نعنا ، شلغم ، چوب میخک ، اکالیپتوس ، اسطوخودوس ، چای و … برای رفع زکام موثر است .
مصرف این دمنوش ها و گیاهان دارویی و استراحت ، پرهیز غذایی ، سوپ  برای درمان زکام را بهبود بخشد . همچنین استفاده بی مورد انواع مسکن‌ها ، کورتون‌ها ، آنتی‌هیستامین‌ها و مکمل‌ها تا جای ممکن پرهیز کنند زیرا مصرف این داروهای شیمیایی ، درنهایت منجربه غلیظ شدن ترشحات و جلوگیری از خروج آنها از بدن می‌شود و این خود می‌تواند در دراز مدت موجب ابتلای افراد به سینوزیت ، مشکلات ریوی ، آسم و دیگر بیماری‌ها شود .سرماخوردگی که شایعه ترین نوع زکام است طول مدت درمانی برابر با ۱۴ روز دارد که با مصرف گیاهان دارویی ، استفاده از پتو برای عرق کردن و استراحت به زمان بسیار کوتاه تری بدل می شود و فرد هر چه سریع تر بهبود کامل خود را به دست می آورد

 


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید