شاهی ، سبزی خوردن پر خاصیت

شاهی ، سبزی خوردن پر خاصیت

سبزی خوردن ، بر سر سفره ایرانی ها جایگاه ویژه ای دارد . شاهی یکی از ارکان اصلی سبزی خوردن می باشد که قصد داریم با خواص آن بیشتر آشنا شویم .

شاهی یا تره تیزک (Lepidium sativum) گیاهی با ارتفاع ۲۰ الی ۳۰ سانتی متر می باشد که برگ هایی بیضوی شکل ، کشیده و به رنگ سبز دارد . شاهی را بسیار راحت می توان پرورش داد و حتی در باغچه منزلتان می توانید آن را بکارید . این گیاه ، بومی مدیترانه شرقی می باشد که به مرور به اکثر نقاط فرستاده شد . شاهی مزه تند و تیزی دارد البته شاهی دارای دو گونه می باشد ، یکی شاهی معمولی و یکی شاهی پیچی . برگ های شاهی پیچی دانه دانه و منشعب بوده و مزه آن هم کمی شیرین تر است . از ریشه ها ، برگ ها و تخم شاهی می توان استفاده کرد .

خواص :

– ادرار اور ؛ استفاده از برگ گیاه
– تقویت کبد ؛ استفاده از برگ گیاه
– تسکین درد
– رفع مشکل ناتوانی در ادرار ؛ استفاده از ریشه گیاه
– چربی سوز ؛ استفاده از تخم این گیاه
– تصفیه کننده خون ؛ استفاده از تخم این گیاه
– افزایش شیر مادر ؛ استفاده از تخم این گیاه
– تنظیم قاعدگی؛ استفاده از تخم این گیاه
– نیرو دهنده
– رفع ناراحتی های پوستی
– درمان اسهال
– اسکوربوت
– ضد آسم
– ضد سرفه
– ضد سرطان
– درمان کم خونی
– کاهش چربی خون
– تقویت کلیه
– اشتها آور
– درمان نقرس
– درمان درد های مفصلی
– بهبود لثه ؛ بدین منظور برگ های این گیاه را بجوید .
– بهبود پوست صورت و رفع لک و کک و مک ؛ بدین منظور از برگ این گیاه ضمادی تهیه کرده و روی موضع قرار دهید . همچنین می توانید تخم گیاه را بکوبید و خیس کنید و روی موضع قرار دهید .

 

فواید شاهی

 

مضرات :

مصرف تخم این گیاه به زنان باردار توصیه نمی شود ، زیرا سبب سقط جنین می شود .

طرز مصرف :

می توانید از این گیاه به صورت خام ، مصرف کنید .
همچنین می توانید از تخم و ریشه گیاه جوشانده و دمنوشی تهیه کنید و میل کنید . برای تهیه جوشانده کافی است گیاه را به همراه آب روی حرارت بگذارید ، تا بجوشد . پس از ۵ دقیقه جوشانده ای تهیه کنید .
برای تهیه دمنوش نیز کافی است ، آب جوش را روی گیاه بریزید و اجازه دهید ۱۰ دقیقه دم بکشد .


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید