شلتوک برنج چیست و چه خواصی و مضراتی را دارد
برنج غذای اصلی ما ایرانیان محسوب می شود که خواص ویژه ای دارد اما بخشی از خواص خود را در طی فرایند تولید در کارخانه از دست می دهد . این گیاه که ارتفاعی برابر با ۱٫۵ متر دارد دارای خوشه هایی حاوی دانه های برنج است . برنج حاوی ویتامین گروه B ، پزوتئین و کربوهیدرات می باشد .
برای رسیدن به برنج سفیدی که مصرف می کنیم باید پوسته های خارجی آن را جدا شود . پوسته اولی که روی دانه برنج را فرا گرفته شلتوک نام دارد و پوسته پس آن سبوس می باشد بنابراین شلتوک با سبوس فرق دارد اما بیشتر مردم این دو را یکی می دانند . شلتوک طبیعت گرم و خشک دارد .
خواص :
– روشن شدن پوست ؛ به همین سبب از آن در ساخت انواع لوازم آرایشی استفاده می شود .
– کاهش کلسترول
– ضد سرطان
– رفع سردرد
– رفع خستگی
– از بین بردن احساس زود رنجی
– افزایش سیستم ایمنی
– افزایش رشد
– تقویت قلب
– تقویت مغز
– کاهش التهابات
– کاهش آلرژی
– بهبود درد مفاصل
– رفع خواب رفتگی و بی حسی پا ؛ استفاده از دمنوش این گیاه
– رفع گرفتگی ماهیچه های پا
– درمان یبوست ؛ استفاده از دمنوش
– درمان بواسیر
– ضد سرطان کولون
– اشتها آور
– ترمیم زخم پوست
– کاهش چربی خون
– بهبود اعصاب
– کاهش وزن
– هضم بهتر غذا
– جلوگیری از سفیدی مو ؛ شلتوک را با تخم مرغ مخلوط کرده چند ساعت قبل از حمام روی سر قرار دهید .
مضرات :
زیاده روی در مصرف این گیاه مجب ایجاد اسهال و انسداد روده می گردد .
طرز مصرف :
شلتوک را پس شستشو می توانید با آب جوش به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه دم کرده سپس مانند هر دمنوش دیگری صاف کرده و میل کنید .
همچنین می توانید آن را به خوبی شسته و در ماست بریزید و میل کنید .
از شلتوک در انواع لوازم آرایشی ، شامپو و … استفاده می شود .
آیا میشه برنج رو با همون شلتوک دَمی کرد و مصرف نمود
اره میشه
. مرسی از وب خوبتون جامع و عالی بود
سلام،اینا سم نداره؟؟