صمغ کندر
کندر نوعی شیره می باشد که از درخت کندر تهیه می شود . درخت بزولیا معروف به درخت کندر که صمغ کندر حاصل این درخت می باشد ، صمغ های حاصله دارای ۴ نوع مختلف می باشد که در خواص نیز کمی باهم متفاوت هستند این شیره کاربرد بسیاری در طب سنتی دارد .
کندر شیره ای با طعم گس و تلخی دارد و به صورت خوراکی، موضعی و بخور کاربرد دارد . کندر فواید گوناگونی دارد و در سایز های مختلف و رنگ هی مختلف در بازار موجود است اما گفته می شود بهترین نوع کندر ، کندر سفید رنگ است . زمان برداشت صمغ با کیفیت و غلظت آن رابطه مستقیم دارد . نتایج تحقیقات نشان میدهد که این صمغ حاوی ترکیبهای مهم ضد سرطانی است . در چین کندر هنوز هم جهت درمان سرطان استفاده می شود . اگر کندر را آتش بزنید دود کمتری وشعله کمتری داشته باشد کمتر ناخالصی دارد .
خواص کندر :
– درمان سرطان
– جلوگیری از خونریزی بینی ؛ استفاده از دود بینی
– تقویت بدن ؛ خوردن کندر به همراه عسل ، ناشتا
– درمان عفونت
– درمان سرطان پروستات ؛ اسید موجود در صمغ کندر موجب از بین رفتن سلول های سرطانی پروستات می شود .
– درمان لوسمی
– درمان سرطان مثانه
– تقویت معده
– تقویت اعصاب
– ادرار آور
– درمان اسهال
– درمان استفراغ
– رفع گرفتگی هنجره
– مصرف جهت زیبایی و هوش جنین ؛ مصرف بیش از حد کندر موجب بیش فعالی کودک می شود . حداکثر به مدت ۱ ماه مصرف شود .
– تنظیم قاعدگی و کاهش قاعدگی ؛ با جویدن کندر خونریزی های شدید کاهش می یابد .
مضرات کدر :
مصرف بیش از حد کندر موجب سوختن خلط های خون و بلغم همچنین در افراد گرم مزاج موجب ایجاد سردرد می شود . کندر سبب سوزش پشت جناغی ، تهوع ، احساس پری شکم، درد اپیگاستریک، بی اشتهایی و درماتیت نیز می شود . همچنین افراد مبتلا به بیماری گاستریت نیز کندر را با احتیاط مصرف کنند . اگر کندر را روی پوست خود امتحان کنید ممکن است دچار خارش خفیفی شوید .
طرز مصرف کندر :
می توانید کندر را به صورت آدامس مصرف کرده البته کندر کمی تلخ می باشد .
کندر کوبیده رو می توانید با آب حل کرده و نشتا میل کنید . از کندر همچنین به عنوان خوشبو کننده نیز استفاده می کنند که بدین منظور کندر را با اسپند دانه می سوزانند