طرز تهیه دمنوش زنجبیل برای درمان سرماخوردگی و سرفه
دمنوش زنجبیل هزاران سال است که بخش مهمی از داروهای سنتی است . گفته می شود این گیاه بومی جنوب شرقی آسیا است اما امروزه در سراسر دنیا یافت می شود .
دمنوش زنجبیل دارای خواصی چون ، کاهش استرس ، تسکین سیستم گوارش ، سرماخوردگی و سرفه ، ضد اسپاسم، دفع ادرار ، از بین بردن التهاب ، کاهش درد های قاعدگی ، کاهش رشد تومور ، بهبود شرایط تنفسی و کاهش فشار خون است.
عوارض قاعدگی را کاهش می دهد :
چای ریشه زنجبیل برای هزاران سال برای درمان پریود های دردناک یا نامنظم استفاده می شود . این به عنوان یک ضد اسپاسموتیک بسیار مفید است ، که کمک می کند تا از گرفتگی های دردناک همراه قاعدگی رهایی یابید .
ضد تومور :
یکی از مهمترین اثرات ریشه زنجبیل، خواص ضد تومور و آنتی اکسیدانی آن است . مواد تشکیل دهنده فعالی که در چای ریشه زنجبیل وجود دارد ، برای جلوگیری از تشکیل تومور بسیار حائز اهمیت است .
کاهش سطح استرس:
چای ریشه زنجبیل می تواند به طور مستقیم بر سلامتی و عملکرد غدد آدرنال تأثیر بگذارد ، که برای مدیریت مناسب سطوح هورمون استرس در بدن ضروری است . کورتیزول و سایر هورمون های استرس اضافی می توانند فعالیت متابولیک را تحت تاثیر قرار دهند و به سیستم ایمنی بدن آسیب بزند . چای ریشه زنجبیل می تواند غده های آدرنال را بهبود بخشد و سطح هورمون استرس را متعادل کند .
کمک در هضم :
زنجبیل در تمام اشکال آن ، از جمله دمنوش ، برای درمان ناراحتی معده ، نفخ و گرفتگی بسیار عالی است . همچنین برای حالت تهوع و استفراغ بسیار مفید است، به ویژه هنگامی در زمان درمان شیمی درمانی است .
برای تهیه دمنوش زنجبیل چه کنیم ؟
دمنوش ریشه زنجبیل به راحتی می تواند در خانه ، با استفاده از ریشه تازه زنجبیل ، آب ، تعداد انگشت شماری از گیاهان معمولی ، و عسل یا لیمو، برای عطر و طعم . چون دمنوش زنجبیل در واقع ریشه گیاه است ،بیش از ۲۰ دقیقه طول می کشد که دم بیاید .
دستور تهیه چند دمنوش با استفاده از زنجبیل :
۱ اینچ ریشه تازه زنجبیل (کاملا شسته شده)
۲ فنجان آب
۱ قاشق چایخوری رزماری (اختیاری)
۱ قاشق چایخوری عسل (اختیاری ، برای عطر و طعم)
ریشه تازه زنجبیل را به ۵ تا ۶ تکه تقسیم کنید .
زنجبیل و آب را به یک ظرف اضافه کنید وتا جوش بیاید . در صورت تمایل ، شما می توانید رزماری را در این نقطه اضافه کنید .
اجازه دهید تا حدود ۱۰ دقیقه بجوشد . سپس از صافی رد کنید . سپس اجازه دهید که مخلوط به مدت ۱-۲ دقیقه خنک شود .
حالا میتوانید عسل (در صورت تمایل) اضافه کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید .
۱ اینچ ریشه تازه زنجبیل (کاملا شسته شده)
۲فنجان آب
۲-۱ قاشق غذاخوری عسل طبیعی
۲-۱ گل میخک
۲-۱ قاشق چای خوری فلفل کایین
1 قاشق غذاخوری آب لیمو
ریشه تازه زنجبیل را به ۵ تا ۶ تکه تقسیم کنید .
زنجبیل را با آب بگذارید بجوشد .
دما را پایین آورده و اجازه دهید که مخلوط به مدت ۴ تا ۵ دقیقه در باقی بماند .
فلفل کایین را اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر را بجوشانید .
از حرارت خارج کنید و اجازه دهید تا ۱-۲ دقیقه خنک شود . سپس عسل، آب لیمو و میخک را اضافه کنید . این دمنوش برای سرماخوردگی بسیار مفید است .
2 اینچ ریشه تازه زنجبیل (کاملا شسته شده)
۲ قاشق نعناع خشک
۴ فنجان آب
۲قاشق غذاخوری عسل
ریشه تازه زنجبیل را به ۱۱ تا ۱۴ تکه تقسیم کنید .
زنجبیل، نعناع خشک و آب را به یک ظرف اضافه کنید تا بجوش آید
مخلوط را بپوشانید و آن را به مدت ۵-۷ دقیقه استراحت دهید .
سپس عسل را اضافه کنید .
شما می توانید کمی از این دنوش برای تسکین سرفه و دردگلو خود نوش جان کنید .
نوشیدن دمنوش زنجبیل ممکن است عوارض جانبی داشته باشد که شامل موارد زیر است :
ناراحتی معده
سوزش سر دل
آلرژی – تورم یا سوزش ملایم در لب ها، لثه ها و زبان
فشار خون پایین
سرگیجه
اگر این علائم ظاهر شوند ، فورا به پزشک مراجعه کنید . همچنین بیش از دو فنجان میل نکنید .