فندق چه فواید و مضراتی دارد
فندق (Corylus avellana ) میوه ای خوشمزه می باشد که در ایران طرفداران بسیار دارد . این میوه خوشمزه را در انواع آجیل می توان پیدا کرد . حال می خواهیم با خواص دارویی این گیاه آشنا شویم .
فندق حاصل درختی با ارتفاع ۲ متر ، با برگ های پهن و نوک تیز و جداره دندانه دار به رنگ سبز می باشد .فندق ها درون سنبه هایی قرار دارند که پس از خشک شدن از آن جدا می شود . این سنبه ها در پاییز به بار می نشینند و دارای دو نوع نر و ماده هستند . فندق ها میوه هایی کروی شکل به رنگ قهوه ای و قطری در حدود ۱۰ – 15 میلی متر دارد .
فندق طبعی گرم و خشک دارد و برگ ، شکوفه ، گل ، پوست آن و پوست ریشه آن استفاده دارویی می شود .
	خواص :
	– تقویت بدن
	– غذایی منسب برای افراد دیابتی
	– تقویت روده
	– تقویت معده
	– دفع سموم بدن
	– افزایش فشار خون
	– رفع مشکلات قاعدگی ؛ بدین منظور از جوشانده پوست فندق استفاده کنید .
	– کاهش درد قاعدگی ؛ بدین منظور از جوشانده پوست فندق استفاده کنید
	– ضد سرفه
	– کاهش درد سینه
	– تقویت کبد ؛ استفاده از روغن این گیاه
	– تقویت مغز ؛ این میوه به سبب داشتن فسفر موجب تقویت مغز می شود و برای افرادی که کار های فکری می کنند مناسب است .
	– کاهش درد مفاصل
	– درمان نقرس
	– ریزش مو ؛ بدین منظور فندق را سوزانده با پی بز مخلوط کرده و بر موضع بمالید .
	– افزایش رشد مو
	– کمک به درمان سنگ کلیه
	– ضد کرم کدو ؛ بدین منظور از روغن آن میل کنید
	– بهبود پوست صورت
	– کاهش وزن ؛ استفاده از دم کرده گل این میوه
	– افزایش نیروی جنسی
	– کمک به بهبود ام اس
	– درمان کم خونی
	– درمان قلنج کلیه
	– درمان موخوره ؛ بدین منظور فندق را بسوزانید با سرکه و اب مخلوط کرده و روی موهایتان بمالید .
	– درمان صرع
	– درمان سرگیجه
	– معرق
	– از بین بردن جوش صورت ؛ با پنبه روغن این میوه را روی موضع بزنید .
	مضرات :
	مصرف بی رویه این گیاه ممکن است سبب نفخ و گاز شکم ، تهوع می کند .
	مصرف این گیاه برای زنان باردار منعی ندارد .
	طرز تهیه :
	فندق را می توانید به صورت خام یا خشک میل کنید .
	همچنین می توانید از میوه این گیاه ، برگ و پوست آن جوشانده و دمنوش تهیه کنید . برای تهیه دمنوش کافی است مقداری آب جوش را روی گیاه ریخته و اجازه دهید روی حرارت غیر مستقیم ۱۰ دقیقه دم بکشد .
	برای تهیه جوشانده نیز کافی است گیاه را به همراه اب روی حرارت بگذارید تا بجوشد . آنگاه صاف کرده و میل کنید .
