فندق چه فواید و مضراتی دارد

فندق چه فواید و مضراتی دارد

فندق (Corylus avellana ) میوه ای خوشمزه می باشد که در ایران طرفداران بسیار دارد . این میوه خوشمزه را در انواع آجیل می توان پیدا کرد . حال می خواهیم با خواص دارویی این گیاه آشنا شویم .

فندق حاصل درختی با ارتفاع ۲ متر ، با برگ های پهن و نوک تیز و جداره دندانه دار به رنگ سبز می باشد .فندق ها درون سنبه هایی قرار دارند که پس از خشک شدن از آن جدا می شود . این سنبه ها در پاییز به بار می نشینند و دارای دو نوع نر و ماده هستند . فندق ها میوه هایی کروی شکل به رنگ قهوه ای و قطری در حدود ۱۰ – 15 میلی متر دارد .

فندق طبعی گرم و خشک دارد و برگ ، شکوفه ،‌ گل ، پوست آن و پوست ریشه آن استفاده دارویی می شود .

خواص :

– تقویت بدن
– غذایی منسب برای افراد دیابتی
– تقویت روده
– تقویت معده
– دفع سموم بدن
– افزایش فشار خون
– رفع مشکلات قاعدگی ؛ بدین منظور از جوشانده پوست فندق استفاده کنید .
– کاهش درد قاعدگی ؛ بدین منظور از جوشانده پوست فندق استفاده کنید
– ضد سرفه
– کاهش درد سینه
– تقویت کبد ؛ استفاده از روغن این گیاه
– تقویت مغز ؛ این میوه به سبب داشتن فسفر موجب تقویت مغز می شود و برای افرادی که کار های فکری می کنند مناسب است .
– کاهش درد مفاصل
– درمان نقرس
– ریزش مو ؛ بدین منظور فندق را سوزانده با پی بز مخلوط کرده و بر موضع بمالید .
– افزایش رشد مو
– کمک به درمان سنگ کلیه
– ضد کرم کدو ؛ بدین منظور از روغن آن میل کنید
– بهبود پوست صورت
– کاهش وزن ؛ استفاده از دم کرده گل این میوه
– افزایش نیروی جنسی
– کمک به بهبود ام اس
– درمان کم خونی
– درمان قلنج کلیه
– درمان موخوره ؛ بدین منظور فندق را بسوزانید با سرکه و اب مخلوط کرده و روی موهایتان بمالید .
– درمان صرع
– درمان سرگیجه
– معرق
– از بین بردن جوش صورت ؛ با پنبه روغن این میوه را روی موضع بزنید .

مضرات :

مصرف بی رویه این گیاه ممکن است سبب نفخ و گاز شکم ، تهوع می کند .
مصرف این گیاه برای زنان باردار منعی ندارد .

طرز تهیه :

فندق را می توانید به صورت خام یا خشک میل کنید .
همچنین می توانید از میوه این گیاه ، برگ و پوست آن جوشانده و دمنوش تهیه کنید . برای تهیه دمنوش کافی است مقداری آب جوش را روی گیاه ریخته و اجازه دهید روی حرارت غیر مستقیم ۱۰ دقیقه دم بکشد .
برای تهیه جوشانده نیز کافی است گیاه را به همراه اب روی حرارت بگذارید تا بجوشد . آنگاه صاف کرده و میل کنید .


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید