فواید بیشمار گیاه دارویی ترشک

فواید بیشمار گیاه دارویی ترشک

گیاهان دارویی بسیاری وجود دارند که شاید حتی نام آن ها را هم نشنیده باشید و یا با خواص آن ها آشنایی نداشته باشید . ترشک نام گیاهی دارویی می باشد که به سبب طعم ترش آن ، نام ترشک بر آن نهادند .

این گیاه نام های مختلفی چون حَماض ، ترشک اسفناجی ، حماض البقر ، حماض‌الماء ، ترشه ، حمیضه ، ساق تروشک ، ساق ترشک ، نیره خراسانی ، اوزیل ، رومکس ، استاک ، ترشک درشت ، پاسیانها ، ترشکهای شیرین ، حماض شیرین ، حلیمون ، طوطاق ، اشلیه پاتم ، امروله و اشلیه کیاتم دارد .
ترشک گیاهی با ارتفاعی برابر با ۳۰ – 100 متر می باشد . این گیاه چند ساله دارای برگ هایی ضخیم و چرم مانند به شکل بیضوی ، ساقه هایی ضخیم و مستقیم و فاقد کرک ، ریشه هایی بلند می باشد . گل های این گیاه به صورت دسته ای ، دسته هایی سه تایی به رنگ زرد که هرکدام دارای ۶ کاسبرگ می باشند ، هستند .
ترکیبات شیمیایی این گیاه شامل پتاسیم اگزالات ، تارتاریک ، سدیم ، پتاسیم ، کلسیم و فسفر می باشد .

این گیاه در ایران و در مناطق معتدل کشور می روید . از این رو رویش این گیاه در مناطق گرم و خشک مناسب نبوده و گیاه دچار سفیدک پودری می شود . ترشک نیاز بسیار اندکی به آب دارد و سیراب کردن این گیاه موجب از بین رفتن آن می شود . این گیاه دارای طبعی سرد و خشک می باشد .

خواص :

– تسکین درد مفاصل ؛ استفاده از ضماد این گیاه
– رفع کمبود ویتامین C
– اشتها آور
– تصفیه کننده خون
– هضم کننده غذا
– درمان جوش صورت
– درمان دمل های پوستی ؛ شستشو با جوشانده این گیاه یا استفاده از ضماد این گیاه
– ناراحتی های ادراری
– مشکلات کلیوی
– اسهال خونی
– تب بر
– خنک کننده بدن
– آرامش بخش و شادی آور
– درمان یرقان ؛ استفاده از دم کرده ریشه این گیاه
– تقویت معده ؛ مصرف آن مانند سبزی خوردن
– تقویت کبد
– رفع زگیل ؛ تهیه ضمادی از ترشک و قرار دادن ان روی محل
– تقویت بدن
– درمان ورم لثه
– تسکین گواتر ؛ مصرف آن مانند سبزی خوردن
– درمان بیماری حرب ؛ بدین منظور گیاه را پخته با آرد تخم کتان و پیه بز مخلوط کرده و ضماد حاصله را روی محل قرار دهید .
– درمان یبوست
– درمان بیماری پیسوریازیس
– کاهش فشار خون
– بهبود کم خونی
– کاهش ترشحات زنانه
– چربی خون

مضرات :

مصرف بی رویه این گیاه به کلیه و مثانه آسیب میزند . زنان باردار نیز بهتر است با مشورت پزشک این گیاه را مصرف کنند .

طرز مصرف :

ترشک را می توانید مانند سبزی خوردن مصرف کنید .
از ریشه ، برگ و دانه این گیاه می توان دمنوش و جوشانده ای تهیه کرد و مصرف کرد .
برای تهیه دمنوش کافی است ، آب جوش را روی گیاه ریخته و اجازه دهید ۱۰ الی ۱۵ دقیقه دم بکشد . آنگاه صاف کرده میل کنید .
برای تهیه جوشانده نیز گیاه را به همراه آب روی حرارت گذاشته تا بجوشد . پس از مدتی جوشانده شما آماده است می توانید صاف کرده و میل کنید .
این گیاه را می توانید بکوبید ، به صورت ضماد در آورده و سپس روی محل قرار دهید .

توجه داشته باشید از پختن ترشک در ظروف مسی جداً خودداری کنید ، زیرا باعث مسمومیت می شود .


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید