فواید گیاه دارویی کنجد
کنجد نام دانه هایی پر خواص است که اسم آن برای همگان آشنا است و تقریبا اکثر ما حداقل یک بار از دانه ها خورده ایم . کنجد از گیاهی یک ساله ، با ارتفاع ۱ متر ، با ساقه هایی پوشیده از کرک و در قسمت ابتدایی عاری از کرک ، برگ هایی باریک و بیضوی شکل که هرچه از ساقه دور تر می شود نوک تیز تر می شود ، می باشد . گل های این گیاه به رنگ سفید یا قرمز بوده که به صورت منفرد در کنار برگ های انتهایی ساقه واقع شده اند . میوه این گیاه درون کپسول های مسطح و بیضوی شکلی قرار دارند . کنجد دانه های درون این کپسول ها هستند . این گیاه نام های مختلفی چون کُنجید که سمسم و جلجلان نیز دارد . این گیاه بومی هند می باشد و هم اکنون چین بزرگ ترین تولید کننده کنجد جهان می باشد . پس از آن هند و حبشه بزرگ ترین تولید کننده کنجد می باشد .
این دانه های شامل پروتئین ، ویتامین های B , D , E , F1 و لسیتین (LECITHIN) ، اسیدهای چرب اشباع نشده مانند لینولئیک اسید ، اولئیک اسید و اسیدهای چرب اشباع شده مانند اسید پالمتیک و آراشیدیک اسید می باشد .
خواص :
– افزایش نیروی جنسی
– افزایش وزن
– رفع قولنج
– رفع گرفتگی صدا
– تقویت و نرم کنندگی معده
– تقویت و رشد موی سر ؛ استفاده از برگ این گیاه
– کاهش فشار خون بالا
– ضد رماتیسم
– رفع اسهال خونی ، استفاده از دمنوش برگ این گیاه
– رفع ناراحتی کیسه صفرا
– رفع تنگی نفس
– ضد سرفه
– رفع سوزش ادرار ؛ استفاده از روغن کنجد
مضرات :
مصرف این گیاه برای افرادی که معده ضعیف در هضم غذا دارند توصیه نمی شود و مصرف ان موجب بدتر شدن مشکل می شود .
طرز مصرف :
از روغن کنجد می توانید در غذاهایتان استفاده کنید .
از دانه های کنجد می توانید در انواع غذا ها ، میان وعده ها و … استفاده کنید .
از برگ های خشک این گیاه نیز می توانید دمنوشی تهیه کرده و میل کنید . بدین منظور کافی است مقداری اب جوش روی برگ ها ریخته اجازه دهید مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد ، آنگاه صاف کرده و میل کنید .