مصرف سبزی جعفری چه فواید و مضراتی برای بدن ما دارد
جعفری نام گیاهی آشنا در بین ایرانیان می باشد . این سبزی بسیار مورد علاقه ایرانیان بوده و در غذا های بسیاری از آن استفاده می کنند .
جعفری در واقع نوعی گیاه دارویی نیز محسوب می شود که خواص بیشماری دارد . این گیاه دوساله بومی جنوب شرقی اروپا ، شمال افریقا ، آسیا و ایران می باشد . از این گیاه که حدودا ارتفاعی برابر با ۵۰ سانتی متر دارد ، استفاده های دارویی بسیاری می شود . دانه ، ریشه و برگ این گیاه مورد استفاده قرار می گیرد . جعفری هم به صورت خودرو می روید و هم می توان آن را پرورش داد . تخم جعفری دارای طبیعتی گرم و خشک می باشد .
خواص :
– اشتها آور
– تب بر
– دفع سنگ کلیه
– هضم غذا
– دفع اخلاط و صفرا
– باد شکن
– ادرار آور
– درمان کم خونی
– تنظیم کننده قاعدگی
– بهبود ناراحتی های ریوی
– رفع التهاب
– تسکین درد
– رفع بوی بد دهان ؛ جویدن جعفری موجب رفع بوی بد دهان می شود .
– سفید و شفاف شدن پوست صورت ؛ بدین منظور جوشانده ای از جعفری تهیه کنید و صورت خود را با آن بشویید ، سپس با آب سرد آبکشی نمایید .
– ضد نفخ
– بهبود کارکرد رگ ها
– درمان اسهال
– تنگی نفس
– درمان تنگی نفس
– درمان سرخک
– درمان بواسیر ؛ استفاده از برگ جعفری
– درمان ضرب خوردگی
– کاهش وزن ؛ این گیاه موجب کاهش انباشتگی چربی و کنترل اشتها می شود .
مضرات :
مصرف این سبزی به زنان باردار توصیه نمی شود ، زیرا ممکن است باعث سقط جنین شود . البته مصرف عادی اشکالی ندارد .
مصرف زیاد این گیاه همچنین ممکن است موجب خارش در پوست و ایجاد جوش شود . مصرف بی رویه این گیاه موجب تحریک اعصاب و کند شدن جریان خون نیز می شود .
طرز مصرف :
از برگ های تازه یا خشک این گیاه می توانید دمنوشی تهیه کرده و میل کنید . بدین منظور آب جوش را روی جعفری ریخته و اجازه دهید ۱۰ الی ۱۵ دقیقه دم بکشد ، آنگاه صاف کرده و میل کنید .
همچنین می توانید جعفری را به همراه آب روی حرارت قرار دهید تا بجوشد . آنگاه از جوشانده حاصل به صورت خوراکی یا کمپرس استفاده کنید .
از برگ های این گیاه ضمادی تهیه کرده و بر روی محل مورد نظر قرار دهید .