میوه گل نسترن
گل نسترن درختچه کوچکی است که دارای ارتفاعی برابر با ۳ متر دارد . برگ های این گیاه پنج تا هفت برگچه دندانه دار که بیضی شکل هستند و گل هایی با رنگ قرمز ، سفید مایل قرمز و سفید می باشد .
استفاده از میوه گل نسترن ( R. canina hips ) در طب سنتی بسیار رواج داشته و در قرون وسطی از این میوه برای درمان اکثر بیماری ها استفاده می شد .
خواص میوه گل نسترن :
– ضد درد
– ضد اسهال
– ضد اکسیدان
– ملین
– ادرارآور
– کاهشدهنده قند خون
– مهارکننده لیپواکسیژناز
– مقوی اعصاب
– ضد کرم
– ناراحتیهای لثه و درد دندان ؛ استفاده از جوشانده این گیاه
– التهاب کلیه
– درمان یبوست
– تصفیه کننده خون
– درمان اسهال و اسهال خونی
– درمان ورم چرکی
– درمان تپش قلب
– درمان نرمی استخوان
– درمان سنگ کیسه صفرا ؛ استفاده از جوشانده یا دم کرده گیاه
– التیام دهنده زخم
– دفع بوی بد بدن
– بی خوابی
– لطافت پوست
– رفع ورم مقعد ؛ استفاده از ضماد تهیه شده از این میوه
مضرات :
میوه گل نسترن تا کنون عوارضی نداشته ، تنها دانه میوه آن سمی است باید از مصرف آن پرهیز کرد .
مضرات :
برای تهیه دمنوش نسترن می توانید میوه های خشک شده این گیاه را در آب جوش دم کرد و سپس مصرف کرد .
همچنین می توانید عرق میوه گل نسترن را با آب مخلوط کرده مقداری شیرین کرده و مصرف کنید .