چای سبز

چای سبز

چای سبز که حاصل نیمه خشک شده برگ و جوانه های بوته چای است دارای خواص فوق العاده ای می باشد مصرف چای سبز در چین و ژاپن بسیار رواج دارد .

البته چای سبز به نوبه خود انواع مختلفی دارد . لاهیجانِ گیلان محل کشت و برداشت بهترین نوع چای در ایران است .
 

خواص:

– جلوگیری از دیابت
– کاهش فشار خون
– کاهش وزن
– بهبود پوست ؛ چای سبز مانع از چروک ، افتادن پوست می شود .
– ورم مفاصل
– کاهش کلسترول
– کاهش قند خون
– پاریکنسون
– بهبود کبد
– جوان ماندن
– بهبود استخوان ها ؛ به سبب وجود درصد بالای فلوراید در چای سبز استخوان‌ها و دندان‌ها را در مقابل آسیب به ویژه پوسیدگی و پوکی محفوظ هستند .
– ذخیره گلوکز ؛ این امر موجب می شود در هنگام ورزش بدن امادگی بیشتری داشته و تناسب اندام حفظ شود .
– عفونت گوش
– تبخال ؛ محل تبخال را با چای سبز مرطوب کنید .

– پیشگیری از سرطان ؛ به سبب آنتی اکسیدان‌های موجود در این چای که  ۱۰۰ برابر تاثیرگذار تر از ویتامین C و ۲۵ برابر تاثیرگذارتر از ویتامین E است ، توجه کنیم که ویتامین C و E به عنوان دو آنتی اکسیدان مهم هستند .
– آسم ؛ تئوفیلین موجود در این چای موجب رفع التهابات دستگاه گوارش و تنفس شده در نتیجه فرد به راحتی می تواند تنفس کند .
– آرامش بخش و بهبود استرس ؛ « ال تیانین » موجود در چای سبز که نوعی اسید آمینه موجب کاهش استرس می شود .
– پیشگیری از ایدز ؛ به سبب تقویت ایمنی بدن موجب جلوگیری از ابتلا به ایدز می شود .

– بهبود آلزایمر ؛ چای سبز موجب فعالیت سلول‌های مغز شده در نتیجه بخش‌های مربوط به حافظه تقویت و تحریک می‌ شوند  همچنین چای سبز باعث کاهش میزان « استیل کولین » در سلول‌های مغز و بدین ترتیب مانع از تخریب سلول‌های مغز و بروز آلزایمر می شود .

مضرات :

توجه داشته باشید مصرف بیش از حد چای سبز به سبب وجود کافئین و بعضی از عصاره های آن ، در بعضی از افراد باعث علائمی مانند عصبانیت ، بیخوابی و بی قراری می‌شود . افرادی که دارای بیماری فشار چشم هستند و افرادی که میگرن دارند نباید مصرف کنند .
زنان باردار و شیرده از مصرف این چای پرهیز کنند . همچنین مصرف بیش از حد چای سبز موجب دفع زیاد آب از بدن و خشکی مدفوع و یبوست می شود .

طرز :

برای دم کردن این چای پس جوش آمدن آب ، آب را به مدت ۱۰ دقیقه گذاشته تا از دمای جوش آن کاسته شود زیرا آب جوش موجب از بین رفتن خاصیت این چای می شود ، آنگاه آب را روی برگ های چای ریخته و اجازه دهید ۱۰ دقیقه دم بکشد .


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید