چای کوهی و فواید و مضرات آن
گیاهان دارویی طرفداران بسیار در طب سنتی دارند . چای کوهی یکی از این گیاهان می باشد که خواص بسیار دارد . این گیاه که به چای چوپانان و چای پشمی معروف است در امریکا و اروپا طرفداران بسیار دارد و در این مناطق به طور وسیع کشت می شود .
از دیگر نام های چای کوهی گل کوفته ، سنبله زیبا ، چای کوهی ، پشمالو ، گل کوو (کردستان) ، توهلجه (آذربایجان) و کرک گربه (الیگودرز در لرستان) ، پپوک (کرد خراسان) می باشد . چای کوهی در ارتفاعات کم و متوسط و در کوهستان ها ، در فصل اردیبهشت تا اواخر خرداد می روید . این گیاه دارای ساقه های کوتاه که کرک بسیار دارد تشکیل می شود . ساقه های این گیاه به رنگ سبز و گل های ارغوانی ، صورتی و گاهی زرد با برگ های ساقه ای مانند ، پهن و سر نیزه ای می باشد . چای کوهی طعم و عطر بی نظیری دارد در حدی که در اروپا در نانوایی ها آن را به نان اضافه می کنند تا خوش بود تر شود .
خواص :
– بهبود زخم
– مسکن
– بهبود قولنج
– تنظیم عادت ماهیانه
– سنگ مجاری ادراری و صفراوی
– دفع اخلاط
– از بین بردن ناراحتی گوارشی
– آرامش بخش
– دفع سنگ کلیه
– رماتیسم
– سرگیجه
– درد های عصبی
– ناراحتی معده
– ضد میگرن
– ضد تشنج
– ناراحتی های معده و روده
– ادرار آور
– ضد افسردگی
– ضد خستگی
– نشاز آور
– رفع سردرد
– تسکین درد های مفصلی
– تقویت کبد
– اشتها آور
– درد های معده
– اسهال و اسهال خونی
– بهبود خونریزی مغزی
– سیاه سرفه
– تب بر
– نیش حشرات
– کم خونی
– کمک به بی خوابی
– ضعف جنسی
مضرات :
مصرف بیش از حد این گیاه موجب آلوده شدن خون می شود
مصرف این گیاه برای زنان باردار مضر بوده و موجب سقط جنین می شود .
طرز مصرف :
می توانید دمنوش گیاه را تهیه کنید و میل کنید . برای این منظور کافی است آب جوش را روی این گیاه ریخته به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه دم کنید . در دمنوش این گیاه می توانید مقداری شکر ریخته و میل کنید .
همچنین می توانید برای تهیه جوشانده ، گیاه را به همراه آب روی حرارات قرار دهید تا بجوشد .