کاهو و آشنایی با ارزش غذایی این سبزی در طب سنتی
کاهو از جمله سبزیجات قدیمی و پر طرفدار محسوب می شود . این گیاه که بومی هند و آسیای مرکزی می باشد . این گیاه هم به صورت خودرو و هم به صورت پرورشی می روید . کاهو از خانواده گل مینا می باشد .
در ابتدا تصور بر این بود که از دانه های آن برا تهیه روغن استفاده کنند ، پس از گذشت زمان به این نتیجه رسیدند که می توان این گیاه را کشت و پرورش داد . این گیاه از آسیا به روم و یونان از آن جا به اروپا و آمریکا برده شد . پس از گذشت مدت زمان اندکی کاشت و خرید این گیاه در تمام نقاط دنیا فراگیر شد .
کاهو دارای پروتئین ، نشاسته ، کلسیم ، فسفر ، آهن ، چربی ، کلسیم ، سدیم ، پتاسیم ، ویتامین آ ، ویتامین ب ، اسید اگزالیک ، ارسنیک می باشد . این گیاه همچنین دارای طبیعت سرد و معتدلی می باشد .
خواص :
– تصفیه خون
– ضد تورم
– ملین
– ادرار آور
– بهبود مثانه
– ضد تشنج
– افزایش نیروی جنسی
– رفع درد سینه
– رفع ورم غدد لنفاوی
– کاهش درد معده
– رشد عضله
– اشتها آور
– مسکن ؛ استفاده از دم کرده کاهو
– بهبود اعصاب
– تقویت استخوان و دندادن
– درمان کم خونی
– درمان یبوست ؛ به سبب سلولز
– بهبود بینایی
– سرخی گونه
– جلوگیری از ریزش مو
– افزایش شیر مادر
– رفع آکنه
توجه داشته باشید برگ های بیرونی کاهو نسبت به برگ های داخلی آن ارز غذایی بیشتری دارند زیرا نور بیشتری دریافت کرده اند . مصرف کاهو از پوکی استخوان جلوگیری می کند . این گیاه همچنین موجب زیبایی چهره و طراوت و شادابی آن می شود و به مو ها رنگ مشکی زیبایی می بخشد .
مضرات :
این گیاه اگرچه برای بینایی مفید است اما مصرف بیش از حد آن نیز برای بینایی آسیب زننده می باشد .
مصرف آن در دوران بارداری منعی ندارد و حتی مفید نیز است .
طرز مصرف :
کاهو را می توانید به صورت خام در سالاد یا با سنکنجبین مصرف کنید .
همچنین عرق کاهو نیز موجود می بشاد که می توانید از آن مصرف کنید .
از جوشانده کاهو نیز می توانید استفاده کنید بدین صورت که این گیاه را با آب جوش پخته و میل کنید .
کمپرس این گیاه را تهیه و روی محل جوش قرار دهید .
از دانه این گیاه نیز می توانید به صورت دمنوش یا جوشانده استفاده کنید .