خواص و مضرات میخک ، چاشنی پادشان

خواص و مضرات میخک ، چاشنی پادشان

یکی از گیاهان دارویی مورد استفاده در طب سنتی میخک می باشد . میخک درختی با ارتفاع ۱۰ متر می باشد که برگ هایی بیضوی با نوک تیز و دم برگ هایی قرمز رنگ دارد . این درخت در تمام طول سال سبز بوده و هرگز خزان ندارد .

این درخت گل هایی کوچک دارد که به صورت خوشه ای ۱۰ تا ۲۵ گل کنار هم قرار دارند . گل های میخک یک سانتی متری پس از خشک شدن شبیه میخک های کوچکی می شوند از این رو به آن ها میخک می گویند . این درخت بومی اندونزی و اقیانوسیه می باشد ولی امروزه در تمام نقاط دنیا یافت می شود . میخک علاوه بر مصرف دارویی به عنوان یک چاشنی نیز محسوب می شود و در غذا ها مورد استفاده قرار می گیرد . میخک در قدیم به عنوان چاشنی پادشاهان شهرت داشته است . این گیاه دارای طبیعت گرم و خشک می باشد .

خواص :

– رفع درد دندان ؛ بدین منظور می توانید چند قطره اسانس یا روغن آن را روی محل بریزید .
– تقویت مغز
– تقویت حافظه
– ضد سرطان
– برطرف کردن فلج و لقوه
– تسکین سردرد
– ضعف اعصاب
– رفع تنگی نفس
– بیماری سوواس
– مقوی معده
– مقوی کلیه و کبد
– رفع سکسکه
– تقویت نیروی جنسی ؛ مصرف مخلوط شیر با پودر میخک
– رفع ادرار قطره ای
– اشتها آور
– تقویت بدن
– تب بر
– کرم کش و ضد انگل
– برطرف کننده لک در چشم
– تنظیم گردش خون
– اسهال
– رفع دل درد
– درمان کمر درد
– رفع گاز و نفخ معده
– رفع گرفتگی عضله

 

میخک

 

مضرات :

این گیاه دارای طبیعتی گرم است بنابراین استفاده این گیاه برای گرم مزاجان زیاد مناسب نیست مگر آن که با صمغ عربی یا دیگر گیاهان سرد مخلوط کرده و میل کنند .

طرز مصرف :

از این گیاه می توانید دمنوشی تهیه کرده و میل کنید . بدین منظور کافی است ، آب جوش را روی میخک ریخته و اجازه دهید ۱۰ الی ۱۵ دقیقه روی حرارت غیر مستقیم دم بکشد سپس صاف کرده میل کنید .
پودر این گیاه را نیز می توانید در انواع غذا ها و نوشیدنی ها به کار ببرید .
اسانس و روغن این گیاه نیز موجود می باشد که می توانید از آن ها نیز مسقیم یا غیر مستقیم استفاده کنید .


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید