گندم سیاه چیست

گندم سیاه چیست

یکی از دانه های پر خاصیت گندم سیاه است . وقتیتی نام گندم سیاه را می شنوید ناخواسته ذهنتان به سمت گندم معمولی می رود و خیال می کنید این گندم نوعی از آن است با رنگ سیاه !

اما در واقعیت چنین نیست ، گندم سیاه نام میوه گیاهی علفی و هرزه به نام چاودار (Secale montanum) که از خانواده گندمیان می باشد ، است . این گیاه نام های دیگری چون چودار ، راش گندم ، گندم گاوی ، چودر ، ویبگ می باشد .  این گیاه یک ساله و آبدار برای اولین بار در اردبیل کشت شد ، تا در صورت مثبت بودن نتیجه تداوم یابد . این گیاه ریشه های بسیار پهن و گسترده دارد و هر خوشه آن دارای ۳ سنبه می باشد .
در لغت نامه دکتر معین این گونه یاد شده‌است : « گیاهی از نوع غلات که ارتفاعش تا دو متر هم می‌رسد »
این گیاه در ساخت انواع کلوچه و شیرینیجات کاربرد دارد ولی مصرف آن در حیوات موجب ایجاد حساسیت به نور می شود .

خواص :

– جلوگیری از بالارفتن قند خون و کاهش قند خون
– کاهش فشار خون
– ضد دیابت
– کاهش وزن ؛ این گیاه با ایجاد  احساس سیری در معده موجب کاهش وعده غذایی در نتیجه کاهش وزن و لاغری می شود .
– ضد سرطان روده بزرگ
– ضد سنگ کیسه صفرا در زنان
– رفع بی خوابی و خواب آور
– تقویت قلب
– تقویت سیستم دفاعی بدن
– کاهش کلسترول بعد از یائسگی
– جلوگیری از آسم در کودکان

طرز مصرف :

این دانه ها را می توانید آرد کرده و همانند آرد گندم ، آرد برنج  ، آرد ذرت و … در پخت انواع شیرینی ، کوکی ، نان و … استفاده کنید .
یا به عنوان قوام دهنده به خورشت و سوپ بیافزایید . به طور کلی آرد گندم سیاه می تواند جایگزین تمامی آرد ها باشد .
گندم ها می توانید بپزید و در انواع سالاد بریزید و میل کنید .


این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید